Slider

RIU Funana - all inclusive -resort Kap Verdellä kokemuksia

sunnuntai 22. syyskuuta 2024

 Mainos: RIU Hotels & Resorts

Olimme tyttäreni kanssa Kap Verdellä maaliskuun alussa, ja majoituimme kolmeen toisistaan täysin erilaiseen hotelliin. Viimeinen ja paras hotellivalinnoistamme oli RIU Funana, joka on upea neljän tähden all inclusive -resort aivan meren rannalla Salin saarella.


Tässä kerron kokemuksiamme RIU Funana -resortista:

Yhteenvetona voin jo todeta, että täällä on kaikki, mitä aurinkolomaan voi vaan ikinä tarvita.

Täällä oli upea iso allasalue ja erillinen alue pienille lapsille ja vielä erillinen vesipuisto liukumäkineen sekä tietysti oma upea hiekkaranta. Buffaravintoloita oli kaksi, joiden lisäksi vielä kolme eri teemaista à la carte -ravintolaa. Aktiviteetteja oli vähän laidasta laitaan jumpista lasten ohjelmaan, taidestudio, spa- hoidoista surffaamiseen ja rantalentikseen iltaohjelmia unohtamatta.

RIU Funana sijainti

Alue on iso ja tosi kaunis, ja tämä resortin on oma ranta noin 300 metrin päässä riippuen siitä, missä päin resortia katsoo. Santa Marian keskustaan täältä kävelisi parissakymmenessä minuutissa, ja taksilla tämän matkan hurauttaa parilla-kolmella eurolla.

Kap Verdelle suorilla TUIn lomalennoilla

Me majoituimme täällä viikon lomastamme vain kolme yötä, mutta TUI järjestää tänne valmismatkoja talvikaudella, ja tänne pääseekin kätevästi suoralla TUIn lomalennolla, millä mekin saavuimme paikalle. Löydät hotellin TUIn sivustolta tästä linkistä.


RIU Funana huoneet

Meidän huone oli aivan valtavan hieno! Kaikki huoneet kiertävät aluetta, eli käytännössä joka huoneesta on yhtä lyhyt tai pitkä matka eri paikkoihin alueella. Alue on sen verran iso, että askelia kyllä kertyy, olit missä päin tahansa.

Meidän huoneessa oli kaksi erillistä makuuhuonetta. Täällä voisi nelihenkinen perhe majoittua todella väljästi, ja lapset saisi erilliseen huoneeseen ennen aikuisia nukkumaankin. Ja meidän osaltamme minä pystyin heräämään ennen lasta ja touhuta omiani ilman herättämättä häntä.

Kylppäri oli niin ikään hurjan tilava. Täällä oli kaksi lavuaaria ja erilliset suihku ja vessa. Kylppärissä oli myös todella iso vaatekomero, missä oli paljon henkareita vaatteille ja myös varatyynyjä ja viltit. 

Sänky oli todella leveä, vähintään yhtä leveä kuin pitkäkin, ja sängyn vierellä oli vielä ihana makoilusohva.

Laskutilaa oli paljon, matkalaukuille oli hyvät tasot. Kaikki oli todellakin kohdillaan.

Parveke oli myös kätevä uikkareiden kuivattamiseen, ja se toi myös valoa huoneeseen.

Bonuksena huoneessa oli valmiina isoja vesipulloja, mitä täydennettiin oleskelun mittaan. Ensimmäisenä päivänä meidän huoneeseemme ilmestyi vielä kuohuviinipullokin hotellilta. 

Katso videoni RIU Funana hotellihuoneista:

Instagram
TikTok
YouTube




RIU Funana ravintolat ja baarit

Täällä RIU Funanassa ruoka ei lopu kesken. Sitä on jatkuvasti paljon tarjolla ja laatu oli erinomaista. Hotellin alueella on kaksi buffaravintolaa, jotka vuorottelevat aukioloaikojen kanssa aamusta iltaan.

Täällä olisi ollut myös kolme à la carte -ravintolaa, aasialainen, kapverdeläinen ja fine dining -ravintola, joihin olisi voinut varauksella mennä syömään illallista, ja nämäkin olisivat kuuluneet huoneen hintaan, mutta buffa oli niin hyvä, ja toisaalta me halusimme priorisoida iltaohjelmaa, joten emme käyneet lopulta yhdessäkään à la cartessa syömässä. Täällä selvästi täytyisi olla vähintään viikko, että ehtisi tehdä, nähdä ja syödä kaiken.

Sain jo muutaman kyselyn kasvisruoista, ja niitä täällä oli tosi hyvin tarjolla. Eipä tullut itsekään syötyä juuri liharuokia, kun kala- ja kasvisvaihtoehdot olivat niin hyviä.






Baareja täällä RIU Funanassa oli yhteensä seitsemän, joista päiväaikaan suosituimmat oli tietysti rannalla ja uima-altaassa, ja ilta-aikaan aulan läheisyyden baari, mihin ihmisiä oli kokoontunut päivän päätteeksi pelaamaan korttia, jazzya ja me heitä sikaa -peliä. Sporttibaari oli myös hauska screeneineen ja biljardipöytineen, ja jotta ruoka ei varmasti loppuisi kesken, oli siellä vielä tarjolla pientä purtavaa vuorokauden ympäri.

Teatteriravintolassa oli taas lasten showt, kun pari-kolme baaria oli päänäyttämön ympärillä.





All inclusiven ruokia aina kritisoidaan, ja kuulin ennen meidän Kap Verden lomaa, että Kap Verdellä saisi olla tosi varovainen ruokien kanssa, ja että ruoka ei välttämättä ole ihan priimaa.

Voitte varmaan kuvitella, että meidän leukamme loksahtivat moneen otteeseen, kun pääsimme näiden ruokapöytien äärelle. Ruoka oli kuin olikin priimaa, valikoimaa oli pilvin pimein, eikä laadussa ollut mitään valitettavaa. Ainakin meidän kokemuksen mukaan Kap Verdellä ei tarvitse jännittää ruuan laatua. Se oli ihan joka paikassa tosi hyvää.

Katso videoni RIU Funana ravintoloista ja baareista:

Instagram
TikTok
YouTube

RIU Funana allasalueet ja vesipuisto

RIU Funanan allasalue on suuri ja valtavan kaunis. Käytännössä täällä on kaksi allasaluetta, toinen aikuisille ja isommille lapsille ja toinen pienille lapsille. 

Pienten lasten altailla on kaksi matalaa allasta, toinen taaperoikäisestä ylöspäin ja toinen näistä on katettu ja tarkoitettu lähinnä vauvoille. Tämän vierellä on myös pieni leikkipuisto.



Isommalla allasalueella on kaksi isoa allasta ja paljon aurinkotuoleja, joista osa vedessä. Täällä soi musiikki ja ajoittain täällä järjestetään ohjelmaa, kuten vesipatjan päällä juoksua ja vesijumppia. Välillä hotellin viihdehenkilökunta saapui altaan reunalle tanssimaan ja nostattamaan tunnelmaa. 

Toisessa altaista on baari, minkä juomia voi nauttia joko pöytien äärellä kuivalla maalla tai sitten altaasta käsin. Altaan baari on vain aikuisille, mutta oli ok tilata baarista ja nauttia juoma altaassa, kun lapsi uiskenteli vierellä.





RIU Funanan alueella on myös vesipuisto. Meille tosin kävi niin, että emme huomanneet sitä vasta kuin aivan viime hetkillä, kun olimme jo lähes lähtemässä koko hotellilta pois. Vesipuisto on mahdollisesti aika uusi, eikä sen sijaintia oltu vielä merkitty karttoihin, minkä saimme respasta hotellille saavuttaessa. Tyttäreni kuitenkin huomasi vesipuiston alueen keskellä olevasta isosta, jaloilla seisovasta kartasta.

Ehdimme kuin ehdimmekin vielä vesipuiston alueelle, kun juoksimme viimeiseltä aamiaiselta huoneeseen vielä vaihtamaan uikkarit päälle, vaikka tarkoitus oli ottaa rennosti ja pakata rauhassa ennen lähtevää kotiinpaluulentoa.

Vesipuistossa oli osio lapsille ja erillinen osio aikuisille. Nämä isommat liukumäet olivat muutaman aikuisen mielestä sen verran hurjia, että eivät suositelleet lapsille. Myös minä jätin välistä, kun katsoin, millä vauhdilla he kiisivät liukumäkiä alas.



Kylläpä oli onni, että ehdittiin huomata vesipuisto viime tipalla ja vielä testaamaankin se. 

Ja on tällä resortilla vielä oma rantakin. 

Katso videoni RIU Funanan allasalueesta:

Instagram
TikTok
YouTube

RIU Funana ranta

RIU Funanan ranta on muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellin uima-altailta. Tie rannalle kulkee kaunista palmujen reunustamaa kujaa myöden, ja ilmeisesti tämä kuja ei ole virallisesti hotellin aluetta, kun siinä näkyi muutamia paikallisia koru- ja matkamuistomyyjiä. 

Ranta on ihan superkaunis, ja tällä rannalla on iso alue aurinkotuoleille sekä auringossa että varjossa palmujen alla, ja sitten on tietysti tämä varsinainen rantaviiva, mikä jatkui pidemmälle, mitä pystyi näkemään. Molemmin puolin. 

Ranta on tässä tosi aallokkoinen ja aallot aika voimakkaita. Me päätimme hyppiä vain rantaviivan tuntumassa, ja samalla katseltiin, kun hengenpelastajat kävi poimimassa mummon jos toisen, joita kaatuili aaltojen lyödessä rantaan, eivätkä enää päässeet ylös. Papat sitä vastoin sukeltelivat aaltoihin ja nauroi kun aina vaan uusi aalto heitti heitä rantahiekalle. Toki monet muutkin olivat uimassa, mutta kannattaa olla varovainen.

Rannalla oli myös resortin baari, minkä juomat kuuluivat all inclusiven hintaan, ja baarin vierellä oli pieni vesiurheilukeskus, minkä tarjontaa me emme sen enempää tutkineet, mutta vedessä näkyi snorklaajia ja kaikenlaisia surffareita nyt ainakin.

Rannalla järjestettiin myös rantalentis- ja futispelejä, ja petanquetakin näytti porukka olevan pelaamassa. Täällä oli aivan ihana tunnelma. Rauhallinen, ja sanoinko jo kaunis, mutta silti kivan aktiivinen. Pidinkin tästä rannasta, turkoosista vedestä ja palmuista ihan tosi paljon.

Kirsikkana kakun päällä täällä oli RIUn rahoittama biodiversiteettiohjelman piste, missä syksyisin autetaan kilpikonnia munimaan ja poikasia pääsemään mereen. Se olisi ihana nähdä!

Katso videoni RIU Funanan rannasta:

Instagram
TikTok
YouTube






RIU Funana aktiviteetit

RIU Funana on iso resort, eikä täältä tekeminen viikossa ehdi loppumaan kesken. Toki altailla, rannalla, ravintoloissa ja baareissa kuluu iso osa lomaa, mutta löytyy täältä muutakin. 

RIU Funanasta löytyy ihana SPA, missä on spa-hoitoja, kuntosali, ohjattuja jumppia ja iso poreallas, minkä voi varata omaan käyttöön.

SPA:n vierellä on vielä Art Studio, missä voi käydä maalaamassa taulun tai jonkin keramiikkaesineen. Näissä oli pieni lisähinta, ja esimerkiksi pieni kilpikonna, minkä tytär maalasi, maksoi kaksi euroa, ja se sisälsi maalit ja ohjauksen. 

Lapsille on oma ohjelma ja aktiviteetit, joista me osallistuimme yhteen tanssiesitykseen tuon keramiikkapajan lisäksi. Lapset saisivat mennä piirtämään tai puuhailemaan muuta ohjaajien kanssa lastenkerhon aukioloaikoina myös ilman vanhempia.

Myös aikuisille on kaikenlaisia pelejä pitkin viikkoa. Tämä vesipatja taisi olla lapsille, mutta toki kävin itsekin testaamassa, miten pitkälle pääsen. Ja tietenkin heti kun aloin poseerata kameralle, tipuin. 

Ja sitten on vielä iltaohjelma. Me nähtiin kaksi iltashowta, toinen oli tällainen upea afrikkalainen tanssiesitys ja toisena iltana esiintyi huikean hyvä bändi, joka esitti rock-klassikkoja. Lähtöpäivänä olisi ollut vielä white-party, ja meitä kyllä harmitti, ettemme ehtineet osallistua niihin.

Katso videoni RIU Funanan aktiviteeteista:

Instagram
TikTok
YouTube










Kenelle RIU Funana sopii?

Luulin ennakkoon, että tämä olisi vain lapsiperheiden suosiossa, mutta ei tämä ollutkaan. Perheet on kyllä otettu tosi hyvin täällä huomioon, mutta lomailijat edustivatkin tosi monipuolisesti kaikkia ikäryhmiä ja erilaisia seurueita. Täällä oli pikkulapsiperheitä, pariskuntia, perheitä isompien lasten kanssa, ystäväporukoita, iäkkäämpiä pariskuntia ja seurueita. Ihan kaiken ikäisiä.


Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Hyvältä kyllä näyttää ruoat, kelpaisi minulle! Kap Verde on nyt ollut jonkin aikaa itselläni mielessä, saa nähdä, koska sinne tulee lähdettyä. Yllättävän monipuolinen kohde.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Ouril Pontao - kaupunkihotelli Kap Verdellä kokemuksia

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan