Slider

TUI Blue Pascha Bay - kokemuksia all inclusive -resortista Alanyassa

sunnuntai 4. elokuuta 2024

Olimme koko perheen voimin Turkin Alanyassa juhlistamassa äitini pyöreitä vuosia. Matkassa meitä oli minun ja tyttäreni lisäksi siskoni ja hänen kolme poikaansa sekä vanhempani. Matkaseurueemme ikähaarukka oli siis viidestä yli seitsemäänkymmeneen. Lapsissa ikähaitari sieltä viidestä teini-ikäisiin asti.

Hotellivalinta oli siis tehtävä sen puitteissa, että kaikille olisi jotain kiinnostavaa tekemistä. Katselimme ensin Kreikan vesipuistohotellivalikoimaa, mutta lopulta päädyimme Turkkiin, sillä samalla rahalla Kreikassa olisi päässyt vain kolmen tähden resorteihin.

Valintamme olikin neljän tähden all inclusive -resort TUI Blue Pascha Bay, joka sijaitsee Turkin Alanyan lähettyvillä.

Tässä meidän kokemuksiamme TUI Blue Pascha Bay hotellista:

Huoneet

Kaikki huoneet täällä kiertävät hotellin aluetta, eli käytännössä joka huoneella on parveke tai terassi uima-altaille ja merelle päin.

Meillä oli kaksi kahden hengen huonetta ja yksi neljän hengen huone, jotka kaikki sijaitsivat toisessa kerroksessa. Yleisesti haluan valita toisen kerroksen huoneen, sillä kokemuksesta ötököitä ei päädy ihan niin paljon toisen kuin ensimmäisen kerroksen huoneisiin.


Täällä toki ensimmäisen kerroksen huoneet olisivat ihania, jos nimittäin valitsisi swim-up-huoneen, josta on suora pääsy omaan uima-altaaseen. Tai ei nyt aivan ikiomaan, vaan useamman huoneen yhteiseen uima-altaaseen, mutta sen verran omaan, että vain näillä swim-up-huoneellisilla on pääsy näihin altaisiin.



Huoneemme oli siisti ja puhdas, ja tosi kivasti sisustettu. Tykkään ihan tosi paljon siitä, kun hotellihuoneessa on edes vähän jotain tavanomaisesta poikkeavaa tunnelmaa. Täällä siinä oli onnistuttu.

Saimme lähes joka päivä vielä jonkin ihanan pyyhe-eläimen huoneeseemme. Juuri tällaiset yksityiskohdat ovat niitä parhaita!

Huoneissa oli jääkaapit, mutta niitä ei juuri tarvittu, kun kyseessähän on all inclusive -resort, ja kaikki ruuat tulee kuitenkin syötyä hotellin ravintoloissa.


Kolmannellekin olisi ollut kahden hengen huoneessamme tilaa.


Hotellin ravintolat

Ravintoloista puheen ollen hotellin ruoka oli yleisesti sanottuna hyvää. Pisteitä saa myös ravintolan buffan tarjoilupöytien sijoittelu. Täällä kaikki ei ole sumpussa, vaan pöytiä on ison tilan reunoilla ja myös keskellä, jolloin jonoja ruokapöytiin ei päässyt syntymään.

Aamiainen oli perushyvä hotellin aamiainen ja tarjolla oli kaikkea, mitä kuuluukin olla, ja aika paljon extraakin. 

Ennen lounasta aukesi allasalueen snack-baari, missä oli tarjolla burgereita, pizzaa, ranskalaisia, mutta myös salaatteja, riisiä, kanaa, wrapeja sun muuta terveellisempää vaihtoehtoa. Snack-baarin vierellä oli myös baari, mistä pystyi hakemaan limut, oluet ja cocktailit. 

Altaan toisella reunalla täällä oli kahvilatyyppinen baari, mistä sai hakea juotavaa ja päivisin jäätelöä tai pehmistä päivästä riippuen. Nämä kuuluivat all inclusiven hintaan, mutta altailta löytyi toinenkin jäätelöbaari, minkä jäätelövalikoima oli laajempi ja jäätelöt hienompia. Nämä eivät kuuluneet hintaan.

Lounas tarjoiltiin hotellin pääravintolassa buffana ja lounaan jälkeen, ennen illallista oli tarjolla vielä päiväkahvit ja jonkinlainen keksivalikoima.




Illalliselle sai valita joko buffan tai à la carten. À la carteen oli kaksi eri ravintolavaihtoehtoa, joista toisessa olisi ollut mahdollista käydä syömässä viikon aikana kerran veloituksetta. Lopulta meidän viikkomme loppui auttamattomasti kesken, emmekä ehtineet käydä siellä lainkaan.

Myös illallisbuffan ruuat olivat hyviä. Valikoima vaihtui jossain määrin joka ilta ja teemat vaihtelivat turkkilaisesta grillibuffaan, ja jonain iltana tarjolla oli aasialaisiakin makuja susheineen päivineen. Plussaa myös siitä, että lapsille täällä on oma buffa-alueensa, missä pöytä oli matalammalla ja tarjolla lapsille maistuvampia ruokia, joskaan ei ainoastaan niitä nakkeja ja ranskalaisia, vaan paljon muutakin.

Lapsia oli ajateltu myös siinä, että tunti illalliskattauksen alkamisen jälkeen pöytien vierellä olevalla lavalla alkoi lasten ohjelmaa. Ensin oli lastenohjaajat leikittämässä lapsia, jonka jälkeen Bamse ja muut hahmot tulivat vetämään shownsa. Tai ehkä tässä oli ajateltu juuri niitä vanhempia, koska vanhemmathan tästä kombosta hyötyvät yhtä lailla, kun he saavat syödä rauhassa sillä välin, kun joku muu viihdyttää heidän lapsiaan. Ja pisteitä ropisee!


Sanoisin, että ruokatarjonta oli täällä varsin hyvää!  

Aktiviteetit

Aktiviteetteja täällä hotellilla oli paljon kaiken ikäisille. Meidän suosikkejamme olivat minigolf ja rannan pingispöydät sekä tietysti uima-altaat. Rannalla oli lisäksi ainakin rantalentiskenttä sekä pelinurkkaus biljardipöytineen.


Tämäkin oli kivaa, en vain tiedä, miksi tätä kutsutaan.

Päivän aikana hotellin henkilökunta järjesti kaikenlaisia pelejä, kisoja ja visoja vähän kaiken ikäisille, joihin mekin tietysti osallistuimme, joskin aika harvakseltaan. Voittaja pääsi aina samana iltana Bamsen kanssa lavalle illallisen aikaan. Meidän seurueesta kukaan ei voittanut, mutta lavalle pääsyyn oli toinenkin tapa. Lapsille oli nimittäin jaossa passeja, mihin se pystyivät keräämään tarroja aina, kun söivät jotain terveellistä. Passin täytyttyä pääsi samana iltana esiintymislavalle.

Hotellilta löytyi myös Bamse-kerho, minne lapset voi viedä hoitoon ilman omia vanhempia. Meidänkin seurueen kaksi pienintä viettivät yhdestä päivästä parituntisen Bamse-kerhossa puuhaillen. Oli kuulemma ollut tosi kivaa.

Bamse-kerhon vierellä oli vielä leikkipuistokin.


Kissoja täällä oli tosi paljon. Ainakin meillä nekin meni aktiviteetista, kun ihasteltiin niiden touhuja ja haettiin kaupasta niille ruokaakin.

Aikuisille hotellilla oli vesijumppia, muita ohjattuja jumppia, vesipooloa ja kuntosali. Illalla oli iltashowt, jotka oli sopivia sisältönsä puolesta koko perheelle, mutta ne olivat sen verran myöhään, että jäimme vain kerran katsomaan shown paikan päälle. Taso kun oli ennemmin viihdyttävää kuin huikeaa. Ei huonoa lainkaan, mutta niitä ällistyttävän huikeitakin on tullut vastaan.

Ranta, uima-altaat ja vesipuisto

Hotelli sijaitsee aivan rannalla, ja hotellilla onkin oma ranta. Ranta on aika kivikkoinen, ja meidän viikolla punainen lippu liehui aamusta iltaan, emmekä käyneet kertaakaan meressä uimassa asti. Rannan upealta terassilta näkyi kristallinkirkkaan veden pohjaan asti, ja siinä allokossa kivenlohkareiden seassa en olisi halunnutkaan uimaan. 



Tämä rannan laituri/terassi oli muuten aivan tosi hieno. Vanhempani vetäytyivät päivien aikana sinne viettämään aikaa. Täällä tosiaan oli vähän kaikille jotain!

Me sen sijaan vietimme päivän uintiajat uima-altaassa. Hotellin uima-allas on kivan iso, ja sinne olisi mahtunut vieläkin enemmän porukkaa. Aurinkotuoleja täällä ei olisi ollut tarvetta varata, sillä ainakin näin kauden alussa tuoleja oli varsin riittävästi ja jatkuvasti vapaana. Silti aika monella näkyi olevan tuoli varattuna, joskaan ei ehkä turhaan, vaan mahdollisesti tuolit olivat tyhjillään vain uinnin tai pikaisen lounaan ajan.

Allasalueella oli pienemmille lapsille allas parine liukumäkineen sekä vauvojen allas.



Hotellin toisella laidalla oli vielä vesipuisto, missä oli niin ikään puolet isommille ja pienemmille. Minä kävin laskemassa pienten lasten liukumäkiä, mutta isompiin en uskaltautunut. Hauskoilta näyttivät! 


Hotellin Spa

Hotellilta löytyy myös spa. Harmillisesti kalat eivät olleet vielä saapuneet meidän vierailun aikaan. Olisimme nimittäin halunneet käydä kokeilemassa pedikyyriä, missä kalat popsivat kuolleen ihon jaloista. Saa kertoa ja valistaa, jos tässä on jotain epäeettistä!

Sen sijaan kävimme tyttäreni kanssa hieronnassa. Täällä on huone, missä on kaksi hierontapöytää samassa tilassa, ja varasimme sen. Tytär ei ole koskaan ennen käynyt hieronnassa, ja tämä oli hänen pitkäaikainen haaveensa. Tyttären hieroja olikin kuulemma ollut aivan ihana. Minun hierojani taasen oli hieman rujommasta päästä, mutta kai se oli aika ok sekin. Hinta yhdeltä oli 30 € puolen tunnin hieronnasta, ja pyytämättä ja yllättäen sain naamaani samalla hinnalla vielä tällaisen naamion.

Sijainti

Hotelli sijaitsee Alanyan lähettyvillä, ja taksilla Alanyaan hurauttaa noin parissakymmenessä minuutissa. Alueella ei ole juuri muuta kuin hotelli, mutta toisaalta jos tänne hotelliin tulee, on hotelli juurikin se loman pääasia. Hotellilla kun on sen verran tekemistä, että täältä ei varsinaisesti tarvitsisi poistua.

Me kävimme Alanyassa kolme kertaa. Yhden kerran Kleopatran rannalla perhekuvauksessa, ja pari kertaa shoppailuretkellä.




Hotellin kaupat ja muut palvelut

Hotellilta ei senkään puolesta olisi tarvinnut poistua, että täältä löytyi myös muutama kauppa. Hotellin alueella oli pari vaatekauppaa, lelu-/rantalelukauppa, matkamuistomyymälä, kampaamo ja valokuvaaja ainakin. 

Hotellilta katsottuna tien toisella puolella oli yksi sekatavarakauppa, ja sinne käynti oli alikulkutunnelin kautta. Se kauppa oli kuitenkin harmillisen kallis. Myyjät heittivät hintoja hatusta, joten jätin lopulta ostamatta hammastahnankin, koska se olisi ollut niin järkyttävän kallis.

Onneksi löysimme toisen vastaavan kaupan hotellin takaa. Tämä sijaitsee siis samalla puolella katua kuin hotellikin, toiseen suuntaan kuin missä Alanyan keskusta sijaitsee. Mutta siis aivan hotellin vierellä. Tämä oli varsin edullinen ja valikoima monipuolinen. Muut taisivat ostaa sieltä enemmänkin kaikenlaista, ja minäkin sain kuin sainkin hammastahnani kohtuulliseen hintaan.

Kenelle suosittelen hotellia?

Hotelli on suunnattu täysin pikkulapsiperheille, mutta tekemistä löytyi kyllä kaiken ikäisille. Ilman alakouluikäisiä tai sitä nuorempia en kuitenkaan valitsisi tätä hotellia.

Katso videoni TUI Blue Pascha Baysta:

Instagram
YouTube osa 1
YouTube osa 2
TikTok


Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

2 kommenttia:

  1. Itse en olekaan ikinä ollut all inclusive -resortissa. Rentouttavalta lomalta tuollainen kyllä vaikuttaa, joten uskoisin kyllä viihtyvän tuollakin tavalla oikein hyvin. Kuulostaa sellaiselta, että akut kyllä tulisi ladattua.

    VastaaPoista
  2. Kiva et ruuat vaihteli viikon aikana, ei kyllästytä!

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Mitä tekemistä on Kap Verdellä Salin saarella?

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan