Slider

Pihlas Resort - upea kotimainen ekologinen luksusresort

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Mainos: PihlasResort

Kävimme testaamassa ystäväni kanssa, minkälaista on ekologisessa luksusresortissa Suomessa. Ja heti täytyy todeta, että upeaahan siellä. Jo päärakennukseen sisään astuessa sai huokaista ihastuksesta, kun kaikki on täällä niin kaunista. Kiireisen viikon jälkeen oli aivan ihanaa päästä näin harmooniseen paikkaan. Stressi oli tiessään ensisekunnista lähtien.

PihlasResort sijaitsee Joroisissa, Mikkelin ja Kuopion välimaastossa. Täällä majoitutaankin luonnon keskellä upeissa saunallisissa sviiteissä, joista on näkymä puutarhaan koko seinän kokoisesta ikkunasta.

Me vierailimme PihlasResortissa keväällä kahden kauden välissä, kun ei ollut enää kunnolla talvi, muttei vielä kunnolla kevät tai varsinkaan kesäkään. Luonto ei ole varsinaisesti kauneimmillaan tuohon ajankohtaan, mutta onneksemme saimme takatalven, ja näimme paikan myös lumeen peittyneenä. Olisi upeaa nähdä paikka myös kesällä, kun puutarha kuuleman mukaan loistaa tuhansine kukkineen.

PihlasResortin majoitusvaihtoehdot

PihlasResortilla on kaksi eri majoitusvaihtoehtoja. Täällä voi majoittua kahden hengen metsäsviitissä tai vaihtoehtoisesti puutarhavillassa, mihin mahtuu majoittumaan jopa kuusi henkilöä.

PihlasResort Forest Suite

Metsäsviitit sijaitsevat rinteellä puutarhan vierellä. 

Ennen lämmintä sisätilaa täällä on viileähkö eteinen, mistä löytyy pieni varasto urheiluvälineille. Nämä on siis suunniteltu tosi kivasti aktiiviseen lomailuun.

Sisälle kun astuu, katse kiinnittyy ensimmäisenä tähän valtavaan ikkunaan, mistä näkee suoraan suureen puutarhaan, mihin on kuuleman mukaan tulossa kesäksi paljon kukkaloistoa. Terassi näyttää myös ihanalta, mutta näin lopputalvesta ei vielä kovin käyttökelpoinen. Kesällä tässä voisi takuulla istua vaikka koko illan ihastellen puutarhan kukkaloistoa.

Sviitin jääkaapista löytyy kotimaisia limuja ja mehuja ja hyllyltä pientä suolaista ja makeaa purtavaa, ja nämä kaikki kuuluvat huoneen hintaan. Huoneessa oli myös kahvikone, ja teenkeittimen saimme pyydettäessä. Lisäksi huoneessa odotti ihana herkkutervehdys meitä saapuessamme.

Luksusta oli myös kuplavesikone, ja siihen kuuluvat vesipullot. Ei siis tarvitse välttämättä muistaa omaa vesipulloa kotoa asti, mutta sellaiselle on täällä varmasti tarvetta, kun urheilullisia aktiviteetteja on niin paljon tarjolla.

Kylppäri on mielettömän kaunis. Täällä on myös oma sauna, ja tarjolla ekologisia pesuaineita.

Valoja, verhoja ja lämpötilaa säädellään seinällä olevalla padilla. Parasta aamulla olikin painaa nappia ja katsoa, kun verho avautuu.

Katso tekemäni video PihlasResortin metsäsviiteistä:

Instagram
TikTok
YouTube






PihlasResort puutarhavillat

Toinen majoitusvaihtoehto isommille seurueille täällä on puutarhavillat. Nämä sijaitsevat lähempänä rantasaunaa, ja näiden villojen pihat ja suuret ikkunat ovatkin järvimaiseman suuntaan.

PihlasResortin puutarhavilloissa on kaksi kerrosta, kaksi makuuhuonetta ja vielä iso olohuone, missä on metsäsviittejä isompi ja kattavampi keittiö, ja ihan ruuanlaittovälineistö ja astianpesukone. 

Tiskejä täällä ei silti itse tarvitse tiskailla, mutta kone auttaa henkilökuntaa, kun ei astioita tarvitse kuskata villasta muualle tiskiin. 

Molempiin makuuhuoneisiin mahtuu nukkumaan kaksi, ja viidennelle ja kuudennelle majoittujalle sänky muuntautuu keittiön pöydästä. Tämä on kuuleman mukaan kotimainen keksintö ja sen nimi on Table Bed. 

Ensimmäisessä kerroksessa on tämän olohuoneen lisäksi toinen makuuhuoneista ja kylpyhuone ja metsäsviitin saunaa isompi sauna. Kylpyhuoneet ovat täällä kuin spa-tiloja. 

Sekä saunasta että ensimmäisen kerroksen makuuhuoneesta on suora pääsy villan terassille. 

Toisen kerroksen makuuhuoneessakin ison ikkunan saa auki, mutta täällä on vain ranskalainen parveke, mutta tällä tavoin myös tänne saa luonnon lähemmäs sisätiloja. Täältä löytyy vielä oma wc, mutta kylpyhuone on yhteinen.

Näistä villoista löytyy myös kuivauskaappi, onhan täällä paljon urheilumahdollisuuksia.

Puutarhavilloilla on oma piha nurmialueineen ja näkymät järvelle.

Katso tekemäni video PihlasResortin puutarhavillasta:

Instagram
TikTok
YouTube




PihlasResortin rantasauna

PihlasResortin sauna on myös upea kokonaisuus. Se sijaitsee järven rannalla resortin alueella ja on kaikkien vieraiden käytössä aamuisin ja iltapäivästä iltaan. 

Kylpytakkiinhan tietysti pukeudutaan jo omassa sviitissä, ja se yllä voi hiippailla vaikka näitä portaita pitkin saunalta järvelle ja pulahtaa uimaan. Jos järvessä uiminen ei ole se sinun juttusi, niin ei hätää.

Luksussaunan terassilla on tietysti poreallas. Eikä vain yhtä, vaan kaksin kappalein. Täällä kun on huolehdittu siitä, että tilaa löytyy kaikille, eikä ruuhkaa pääsisi syntymään. Näissä altaissa vesi oli mukavan lämmintä, ja tässähän olisi voinut istuskella vaikka miten pitkään.

Terassilta löytyy kuitenkin vielä kolmaskin allas. Nimittäin vastavirta-allas. Tämä oli minulle täysin uusi tuttavuus. Tässä voisi kävellä juoksumatolla veden alla tai vaihtoehtoisesti uida virtaa vastaan. Täytyy sanoa, että tosi kiva vaihtoehto matkan uimiseen luonnon keskellä.

Itse sauna on upea – tietysti! Täällä on vain yksi sauna, mihin on käynti sekä miesten että naisten suihkuista. Pukkarissa onkin tällaisia hauskoja saunavaatteita, minkä voi pukea saunaan päälle, jollei halua uikkarissa tai pyyhkeessä saunoa. Aika ihanaa luksusta tämäkin! Ja hei uikkareitakin täältä löytyy muutamassa eri koossa, jos on omat unohtuneet kotiin.

Saunan lauteet ovat suunnattuina tietysti niin, että saunan jättimäisistä ikkunoista voi ihastella aina yhtä maagista suomalaista järvimaisemaa. Ulkopuolelta saunan ikkunat näyttävät tältä, eli terassilta ei ole niin suoraa näkymää saunan lauteille kuin mitä lauteilta on terassille.

Rantasaunalta löytyy myös baari, ja tarjolla on kotimaisia pienpanimotuotteita ja myös viinejä ja cocktaileja. Ja täältä löytyy myös kokoustila. Voisikohan joku järjestää palaverin täällä ja kutsua minutkin mukaan? Tulisin mielelläni!

Katso tekemäni video PihlasResortin rantasaunalta:

Instagram
TikTok
YouTube






PihlasResortin muut aktiviteetit

PihlasResort on aktiivinen resort, missä tekeminen ei ihan heti lopu kesken. Käytössä täällä on valtava valikoima aktiviteetteja ja urheiluvälineitä, ja kun vielä mukaan ottaa koko Saimaan alueen nähtävyydet ja käyntikohteet, voisi täällä viettää heittämällä kokonaisen viikon.  

Talviaikaan on mahdollista esimerkiksi seinäkiipeillä, pelata hallissa pallopelejä (sulkapalloa, koripalloa jne), käydä kuntosalilla tai lainata joogavälineitä, lumikenkiä ja liukulumikenkiä. Kesäaikaan on käytössä lisäksi muun muassa tennis- ja padel-kentät, kanootteja ja soutuvene. Ja kaikki tämä upean luonnon keskellä.

Täällä voi myös rentoutua spa-hoidoissa päärakennuksen yleellisessä spa:ssa.





PihlasResortin ravintola 

PihlasResortin ravintola on niin ikään aivan valtavan tasokas. Täällä raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä, useimmiten lähempää kuin itse ruokailijat.

Majoituksen hintaan kuuluva aamiainen tarjoillaan pöytiin superkauniina kattauksena raaka-aineista, mistä suurin osa on tullut lähempää kuin paikan vierailijat. Aamiaiselle saa vielä halutessaan tilata listalta vaikkapa puuroa, munakkaan tai eggs benedictin.

Huoneen hintaan niin ikään kuuluva lounas tarjoillaan à la carte -annoksina. Myös sen antimet ovat kotimaisia tai jopa lähikyliltä tai omasta puutarhasta. Ruoka täällä suunnitellaan niin, ettei hävikkiä pääse syntymään.

Illallinen täällä on muiden ruokien tapaan kuin taidenäytös. Illoittain vaihtuva viiden tai kuuden ruokalajin menu on kekseliäs ja laadukas, ja raaka-aineet tulevat niin läheltä kuin mahdollista. 

Myös palvelu täällä on todella yksilöllistä, ja ruokailut täällä ovat todellisia elämyksiä.

Paremman kuvan saat niistä, kun katsot videoni aamiaisesta ja illallisesta oheisista linkeistä haluamallasi alustalla (YouTube ei vaadi kirjautumista). 

Katso tekemäni video PihlasResortin aamiaisesta:

Instagram
TikTok
YouTube 

Katso tekemäni video PihlasResortin illallisesta:

Instagram
TikTok
YouTube 








Mitä PihlasResortin hintaan kuuluu?

PihlasResort on ekologinen luksusresort, ja hinta on sen mukainen. Ajankohtaiset hinnat pääset katsomaan PihlasResortin sivustolta tästä linkistä.

Hinta ei kuitenkaan sisällä vain majoitusta, vaan hintaan kuuluu lisäksi aamiainen ja lounas, sekä kaikki resortin alueen aktiviteetit ja välineiden lainaamiset sekä rantasauna ja sen porealtaat ja vastavirta-allas. 

Täällä on lisäksi todella yksilöllinen palvelu. Meillä kävi niin, että yön aikana saapui takatalvi, ja lunta oli satanut parikymmentä senttiä. Työntekijät eivät halunneet herättää meitä, joten tulivat tekemään lumitöitä sviittimme ulkopuolelle vasta sitten, kun tiesivät, että olemme jo heränneet. He myös veivät meidät autolla aamiaiselle päärakennukselle, jotta kenkämme ei kastuisi. Täällä tosiaan siis ajatellaan aivan joka asiassa asiakkaita.

Täällä voi myös olla varma, että matkailu on kaikin puolin ja jokaista yksityiskohtaa myöden ekologista ja kestävää, kun niin ruokien raaka-aineet tai jopa rakennustarvikkeet ja työvoima ovat rakennusvaiheesta lähtien tulleet mahdollisimman läheltä.




Suomalaisessa ekologisessa luksusresortissa on siis yhdellä sanalla sanottuna upeaa. Täällä on sanoinkuvaamattoman kaunista! Jokainen yksityiskohta on huomioitu tyylissä, laadussa ja palvelussa, ja ekologisuus on otettu huomioon todella monesta eri näkökulmasta. Jopa rakennustarvikkeet ja työvoima on mahdollisuuksien mukaan lähikyliltä. 

Tämän elämyksen soisi ihan jokaiselle. 

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Tämä olisi meille ihan huippupaikka! Puitteet vaikuttaisi tosiaan olevan kohdillaan. Erityisesti nuo aktiviteetit olisivat mieleen, tykätään esimerkiksi Vierumäestä todella paljon. Myös Järvisydämen aktiviteetit ovat olleet meille mieluisia. Täytyy laittaa tämä tosiaan harkintaan!

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Mitä tekemistä on Kap Verdellä Salin saarella?

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan