Slider

Kesäpäivä Tykkimäen huvipuistossa

sunnuntai 25. elokuuta 2024

Meillä on ollut tänä vuonna useamman huvipuiston kesä. Aloitimme huvipuistokautemme PowerParkissa (voit lukea lisää vierailustamme tästä linkistä), jatkoimme huvipuistokesää Tykkimäellä ja Linnanmäellä. Viimeinen huvipuistovierailumme oli Visbyssä, mikä olikin sekä minulle että tyttärelleni täysin uusi huvipuisto. No, koko Visby oli meille täysin uusi.

Tykkimäki oli taasen tyttärelleni täysin uusi kokemus. Minä olen ollut siellä useampanakin kesänä omassa lapsuudessa, mutta oman tyttären kanssa siellä tuli käytyä vasta tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Tyttären kaverit ovat puhuneet jo aiempina kesinä Tykkimäestä, joten olihan meidänkin jo päästävä sinne.


Mukaan saimme ystäväni ja hänen tyttärensä, ja meillä olikin varsin kiva kesäpäivä Tykkimäellä.

Pienten lasten huvipuisto

Alkukesän PowerParkin vierailun perusteella olin ajatellut, että ottaisimme rannekkeet sekä lapsille että meille aikuisille, mutta onneksi ystäväni oli ollut täällä aiemminkin omien lastensa kanssa, ja hän osasi jo suorilta ehdottaa, että vain lapset ottaisivat rannekkeet.

Tämä oli täysin oikea ratkaisu, sillä vaikka Tykkimäen laitevalikoima onkin laaja, on suurin osa laitteista pienille, alakouluikäisille ja sitä nuoremmille lapsille tarkoitettuja. Täältä löytyy vain pari laitetta isommille lapsille/teineille, ja näin ollen me aikuiset emme olisi ehkä kuitenkaan hypänneet laitteiden kyytiin, olisi meillä ollut rannekkeet tai ei. Varsinkin, kun tyttäremme ovat jo niin isoja, että pääsevät laitteisiin kahdestaan.

Tämä olikin Tykkimäen parhautta. Alakouluikäiset tyttäremme kun pystyivät sekä olemaan laitteissa keskenään että kiertämään huvipuistoa itsenäisesti.

Tykkimäen alue onkin sen verran kompakti ja selkeä, että oli todella helppoa soitella puolin ja toisin, missä lapset tai me aikuiset milloinkin olimme. Pääsimme siis hyvin ystäväni kanssa vaihtamaan kuulumiset pitkästä aikaa.

Kiipeilypuisto huvipuiston yhteydessä

Tykkimäen huvipuiston yhteydessä on laitteiden lisäksi kiipeilypuisto vaijeriliukuineen. Ystäväni osasi  sanoa myös sen, että kiipeilypuistoon alkaisi päivän mittaa kerääntymään jonoa, ja näin ollen sinne kannattaisi mennä ensimmäisenä.

Ja näinhän se oli. Kiipeilypuistossa on nimittäin aika monta eri tasoista rataa, ja varsinkin pienimmillä lapsilla ratojen suorittaminen saattoi kestää melko kauankin. Näin ollen yhdelle radalle saattoi kertyä jonkin verran jonoa, eli jono kerääntyi yhtä lailla koko kiipeilypuiston alueelle, kun valjaita ja kypäriä on rajattu määrä.

Kiipeilypuisto oli yllättävän laaja tällaiseksi puiston yhteydessä olevaksi radaksi, ja teki rannekkeen hinnasta entistä huokeamman.


Erillinen vesipuisto

Tykkimäen yhteydessä on vielä erillinen vesipuisto, minne on erillinen pääsymaksu. Me emme tällä kertaa menneet tänne, sillä olimme Tykkimäellä vain yhden päivän, eikä yksi päivä riittäisi mitenkään sekä huvipuiston että vesipuiston kiertämiseen. Saa toki olla eri mieltä, mutta meillä ainakin vierähti huvipuiston puolella aina puiston aukeamisesta lähes sen sulkemiseen saakka.

Olen kuitenkin kuullut vesipuistosta paljon kehuja, ja näin ollen uskallan suositella myös sitä, vaikken olekaan siellä päässyt itse käymään.

Upea, pitkä hiekkaranta ja jättimäinen uimalaituri

Tykkimäen huvipuiston ja vesipuiston aivan vierellä on täysin ilmainen, suuri hiekkaranta. Jos olet paikalla kesähelteellä, tai vaikka vähän viileämmälläkin säällä, suosittelen käymään täällä uimassa. Täällä Käyrälammen uimarannalla on pitkän hiekkarannan lisäksi valtavan suuri uimalaituri. Siis valtavan suuri. Laituri on todella pitkä ja sen lisäksi siitä haarautuu osia, ja näin ollen uimaportaita ja penkkejä on vaikka kuinka monia. Uimalaiturin päässä on vielä hyppytorni, mistä hurjapäät pääsevät hyppimään veteen. 

Hiekkaranta on kivan loiva, mutta laiturilta uimaportaita uimaan lähtiessä jalat eivät yltä pohjaan. Uiminen on siis kätevästi mahdollista sekä pienille lapsille että aikuisille.

Rannalta löytyy uimavalvojien koppi, useita wc:itä, lastenhoitohuone sekä pukukoppeja. Me hyödynsimme myös jäätelökioskia, ja joku ravintolakin sen vierellä näytti olevan, ja sen pihassa minigolf.

Majoituksena Tuhannen Tarinan Talo

Tykkimäellä olisi majoitustakin Tykkimäki Resortilla, mutta me jatkoimme Tykkimäeltä puolen tunnin ajomatkan päähän maatilamatkailutila Tuhannen Tarinan Talolle. 

Tästä kirjoitinkin aiemmin, ja kirjoitukseni löydät tästä linkistä.

Sanoisin, että Tykkimäen seutu on todella kiva kesäkohde, ja jos hyödyntäisi kaikki mahdolliset palvelut, viettäisi täällä heittämällä useammankin päivän.

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Tykkimäki on ollut meille perinteinen kesäkohde kerran kesässä. Tuolla seikkailupuistossa en ole käynyt, pitääkin yrittää vielä tänä vuonna käydä - ovat kivoja paikkoja.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Mitä tekemistä on Kap Verdellä Salin saarella?

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan