Slider

Maatilamatkailukohde Tuhannen Tarinan Talo kokemuksia

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Lähdimme tyttäreni, ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa kesälomareissulle, tarkoituksena löytää jostain hevosia, millä tytöt pääsisivät ratsastamaan. 

Halusimme lisäksi päästä Tykkimäkeen, ja näin ollen hevostallikohteeksi valikoitui Tykkimäeltä noin puolen tunnin ajomatkan päässä oleva Maatilamatkailu Tuhannen Tarinan Talo.

Voin jo nyt todeta, että Tuhannen Tarinan Talo oli aivan ihana paikka!

Täällä oli paljon ihania eläimiä, riittävästi tekemistä, mutta ei silti minkäänlaista kiireen tuntua. Täydellistä kesälomailua.

Me tulimme tänne juurikin ne hevoset edellä, mutta yllätykseksemme täällä oli valtavasti muutakin. 

Me valitsimme Mie en tee mittää -täysihoitopaketin, mihin kuului majoitus sekä kolme runsasta ateriaa päivässä, ja vietimme täällä kaksi yötä.

Majoitukset

Tuhannen Tarinan Talossa voi valita muutamasta eri majoitusvaihtoehdosta. Täällä voisi yöpyä aitassa, navetassa, liiterissä tai sitten yli 100 vuotta vanhan päärakennuksen yläkerrassa. Ja taisi sen alakerrastakin löytyä yksi huone.

Pihapiirin hieman ulkopuolella, ehkä parin minuutin kävelymatkan päässä on vielä tentsile-majoituskin.

Me valikoimme kahden hengen huoneet jaetulla kylpyhuoneella. Lopulta tämä jaettu kylpyhuone oli vain meidän kahden seurueen käytössä, sillä yläkerran kahdessa muussa huoneessa oli omat kylpyhuoneet.

Täältä päätalon yläkerrasta löytyi myös siisti, hiljattain uusittu keittiö, missä olisi voinut kokkailla itse ruokia, mutta täysihoitopaketti oli sen verran hyvin hinnoiteltu, laskimme, ettei meidän kannata itse lähteä ruokaostoksille ja käyttämään aikaamme kokkailuun. Ja voin sanoa, että oli täysin oikea valinta. Nyt pystyimme keskittyämään oleelliseen, eli tästä ihanasta miljööstä, aktiviteeteista ja eläimistä nauttimiseen.

Kaikki majoitusvaihtoehdot löydät Tuhannen Tarinan Talon nettisivuilta tästä linkistä.



Ruokailu ja täysihoito

Meidän Mie en tee mittää -täysihoitopakettiin kuului siis kolme ruokaa päivässä. Runsas aamiainen, niin ikään runsas lounas ja edelleen runsas päivällinen.

Aamiaisella oli tarjolla puuroa, marjoja, uunituoretta leipää, leivänpäällisiä, hedelmiä, jogurttia, kananmunia ja sen sellaista, mitä nyt hyvään aamiaiseen kuuluukin.

Lounas tarjoiltiin puolilta päivin, ja myös se oli todella hyvä. Meillä oli toisena päivänä kahden kalan kalakeittoa ja toisena päivänä pastaa parilla eri kastikevaihtoehdolla. Päivällinen tarjoiltiin viideltä, ja sen listalla meillä oli ensimmäisenä iltana kanafileitä lisukkeilla ja toisena possua. Näiden lisäksi tarjolla oli kaikilla aterioilla salaatteja, uunituoretta leipää ja jälkiruoaksi pannaria, rahkaa, raparperipaistosta tai muuta herkkua.

Ruuat olivat kaikki todella hyviä, ja suosittelen ehdottomasti muillekin täysihoitopakettia täällä. Ruoka oli enemmän kuin hintansa arvoista.


Eläimet

Eläimet on täällä ehdottomasti paikan parhautta. Aina, kun ihmettelimme, minne tytöt on kadonneet, löytyivät he pupujen aitauksesta. He innostuivat pupuista niin paljon, että pyysivät saada siivota pupujen aitauksen. Täällä olikin mahdollista touhuta ja auttaa eläinten kanssa oman mielenkiinnon mukaan.

Joka aamu kymmeneltä paikalla on eläinten ruokinta, mihin kaikki majoittujat voivat halutessaan osallistua. Ja mehän osallistuimme molempina aamuina.

Pupujen lisäksi täältä löytyy lampaita, vuohi ja aasi, muutamia kanoja, koira ja kissoja sekä lauma ankkoja. Ja tietysti niitä hevosia. Kaikki olivat aivan ihania!

Eläimet asustavat pihapiirissä, joten tassu-, räpylä-, sorkka- tai kavioterapiaa on saatavilla ihan koko päivän aamusta iltaan.






Ratsastus

Ratsastus täällä on mahdollista sekä vasta-alkajille tai enemmän ratsastaneille. Nämä meidän vasta hevosiin tutustuvat tyttäret pääsivät ratsastamaan alkuun talutuksen kera ja sen jälkeen omatoimisesti ilman talutusta. Tytöt harjoittelivat pujottelua ja pysähtymistä. Sellaisia perusasioita.

Tunnin ratsastus maksaa täällä 25 € ja puoli tuntia 15 €.

Ratsastettavana oli hevonen ja poni, ja tytöt ratsastivat molemmilla.


Uimaranta

Kymmenisen minuutin kävelymatkan päässä pihapiiristä löytyy paikan uimaranta. Ranta on kaunis, niin kuin järvenrannat nyt yleensäkin, ja siinä pääsee uimaan joko loivenevaa hiekkarantaa pitkin tai suoraan laiturin uimaportailta.

Rannassa oli myös rivi mato-onkia, ja madot voisi kaivaa päätalon lähettyviltä matkaan ja napata järvestä kalasaaliin.

Täällä oli muistaakseni mahdollisuus myös kanoottien vuokraan, mutta siihen meillä ei lopulta ollut aikaa. Rannan rantasauna oli ehkä myöskin vuokrattavissa, mutta me kävimme saunomassa pihapiirin saunalla. Sen varaus tapahtui merkitsemällä oman varauksen respan luona olevaan varauskirjaan.


Muut aktiviteetit

Tuhannen Tarinan Talolta löytyi myös muita aktiviteetteja. 

Pihalta löytyi tikkataulu, ja talon takaa iso kenttä, missä oli jalkapallomaalit, sulkapalloverkko ja pari trapoliinia. Näiden viereltä lähti lisäksi frisbeegolf-rata, ja frisbeet oli mahdollista lainata talon kuistilta.




En nyt tiedä, muistinko mainita aivan kaiken, mitä täällä oli mahdollista tehdä, mutta joka tapauksessa ainakin meillä oli aivan ihanat pari päivää täällä, ja oltaisiin viihdytty heittämällä vielä toisetkin pari päivää.

Annankin ison suosituksen Tuhannen Tarinan Talolle ihan jokaiselle maaseudusta ja eläimistä pitävälle. Parhaimmillaan paikka on lasten kanssa, joskin kyllä myös aikuisseurueita täällä näkyi olevan.

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa kyllä kivalta paikalta. Täytyypä pitää mielessä. Käydään sukulaistyttöjen kanssa usein Tykkimäellä, niin tämä sopisi myös hyvin käyntikohteeksi.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Mitä tekemistä on Kap Verdellä Salin saarella?

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan