Slider

Kesävinkit Ahvenanmaalle: 13 x vierailukohteet, kahvilat, ravintolat ja majoitukset

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

 Mainos: Visit Åland

Ahvenanmaa on aivan ihana kesäkohde, joskin upeita tapahtumia siellä järjestetään ympäri vuoden sadonkorjuusta ihanaan joulutunnelmointiin. Mutta tällä kertaa tunnelmoin Ahvenanmaan kesää, sillä sain kunnian osallistua Tallink Siljan, Viking Linen ja Visit Ålandin yhteiselle pr-matkalle Ahvenanmaalle kesäkuun alussa.

Meillä oli ohjelmassa Ahvenanmaan kesää parhaimmillaan. Näimme upeita majoituksia ja käyntikohteita hyvää ruokaa ja juomaa unohtamatta. Minulla onkin jakaa teille ihania vinkkejä erilaisiin vierailukohteisiin, tilamyymälöihin, majoituksiin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Vierailukohteet Ahvenanmaalla

Öfvergårds omenatila

Öfvergårds on valloittava, 6000 omenapuun omenatila, mikä on ilmeisesti pieni Ahvenanmaan omenatilojen mittakaavassa. Täällä valmistetaan mehut jokaisesta omenalajikkeesta erikseen, ja näin ollen eri makuisia omenamehuja täällä on toistakymmentä.  

Täällä on söötti tilamyymälä, missä pääsee maistamaan eri omenamehuja ja tietysti ostamaan omaa suosikkiaan kotiin viemisiksi. Paikalla on myös hurjan kekseliäs kahvila, sillä kahvilan pöydän voi rullata vaikka omenapuiden keskelle ja nauttia kahvin ja pullan katsellen kasvavaa omenasatoa.

Täältä voi myös vuokrata omenapuun itselleen noin 60 euron vuosihintaan, jolloin voi käydä vain poimimassa sadon sadonkorjuuaikaan itselleen.

Katso video Öfvergårds omenatilalta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa

Amalias limonaditehdas

Amalias limonaditehdas yhdistää limonadi- ja suklaatehtaan. Täällä on Ahvenanmaalaiseen tapaan todella viihtyisästi sisustettu kahvila, ja tietysti se limonaditehdas sekä suklaatehdas.

Täältä löytyy tilamyymälä, mistä voi ostaa suklaan ja limonadin lisäksi alkoholipitoisia juomasekoituksia, ja täällä voi myös osallistua suklaa- ja juomatastingeihin.

Aivan ihana paikka, josta pitävät takuulla sekä aikuiset että lapset.

Katso video Amalias limonaaditehtaalta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa





Senses - yksityinen vierailupuutarha

Senses on yksityinen puutarha, josta on kasvanut 10 vuoden saatossa niin suuri, että puutarhan omistajat halusivat avata puutarhan ovet myös vierailijoille.

Puutarha on tyyliltään romanttinen ja se keskittyy kukkiviin kasveihin. Täällä kasvaakin 150 erilaista ruusua (en edes tiennyt, että niin monta ruusulajiketta on olemassa) ja noin 40-50 erilaista tulppaania (tätäkään en tiennyt, että näitäkin on näin paljon erilaisia).

Toinen paikan hienous ovat pensasaidat, jotka kaartelevat kuin unelmien labyrintissä konsanaan. Puutarha on lisäksi suunniteltu niin, että jokaisena kesän kuukautena jokin kukkii.

Täällä voi vierailla varauksesta ja esimerkiksi heinäkuussa puutarha on avoinna kuutena päivänä viikossa.

Katso video Senses -vierailupuutarhalta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa

Stallhagen panimo

Stallhagenin panimo taitaa olla tuttu ainakin kaikille oluen ystäville, ja Stallhagenin oluita saa myös Manner-Suomesta monesta kaupasta ja ravintolasta.

Me kävimme panimokierroksella, pääsimme maistelemaan oluita ja ahvenanmaalaisia ruokia ohjatussa tastingissä ja jäimme paikkaan vielä illalliselle. Kuuleman mukaan panimon ravintola on lounasaikaan todella suosittu paikallisten keskuudessa.

Täällä on upea terassi veden äärellä, ja täällä järjestetään lisäksi paljon tapahtumia, keikkoja ja konsertteja, eikä kannata unohtaa panimomyymälää, mistä löytyy niin panimon omia tuotteita kuin myös muita ahvenanmaalaisia käsitöitä ja herkkuja.



Maarianhaminan keskusta

Ahvenanmaalla käydessä ei kannata unohtaa Maarianhaminan keskustaa. Olen käynyt nyt useampana vuotena peräkkäin Ahvenanmaalla ja Maarianhaminan keskusta on aina yhtä valloittava putiikkeineen, ravintoloineen ja kahviloineen.

Merikortteli

Maarianhaminan keskustasta vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä on pieni, söötti keskittymä pikkuputiikkeja, merimuseo ja muuta merellistä. Me olimme liikkeellä selvästi väärään aikaan, arkena ennen sesongin alkua, eivätkä putiikit olleet vielä auenneet, mutta miljöö täällä oli silti hieno.

Majoitusvinkit Ahvenanmaalle

Tuulimylly ja glamping-teltat Mickelsgården maatilalla

Jos etsit erikoisempaa majoitusta, varaa joko tuulimylly tai glamping-teltta Mickelsgården maatilalta. Nämä molemmat majoitusvaihtoehdot olivat upeita, ja yöpyisin heittämällä kummassa vaan.

Majoitukset sijaitsevat lehmien aitauksen laitamilla, eli heräämään pääsee todellakin maaseudun rauhassa. Majoitukseen sisältyy aamiainen ja muita ruokia voi kokkailla ulkokeittiössä. Ravintolaa täällä ei ainakaan vielä ole.

Katso video tuulimyllymajoituksesta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa

Katso video glampingmajoituksesta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa



Havsvidden

Havsvidden sijaitsee Ahvenanmaan pohjoisosassa, noin 45 minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminasta. Täällä on uskomattoman upeita mökkejä niin kallioilla kuin maan tasalla rannan tuntumassa. Täältä löytyy lisäksi ravintola, missä tarjoillaan aamiainen, ja majoittumaan pääsee myös hotellihuoneessa.

Täällä mökit ovat yksityisomistuksessa, joita Havsvidden vuokraa ulkopuolisille. Täällä on harvinainen mahdollisuus myös omistaa kesämökki, mikä ei ilman Ahvenanmaalla asumista muuten olisi mahdollista.

Katso video Havsviddenistä:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa osa 1
YouTubessa osa 2




Grelsby Strand

Grelsby Strand on hotelli, joka on rakennettu entisen mielisairaalan tiloihin. Huoneet täällä on sisustettu pelkistetyn tyylikkäästi, ja hotellin hintataso on kivan edullinen.

Hotelli sijaitsee rannalla, ja rannassa onkin mahdollisuus vuokrata laiturille rakennettu sauna, mistä löytyy saunan lisäksi palju. Vierellä on myös hiekkaranta, mistä niin ikään pääsee uimaan.

Hotellin kanssa samoissa tiloissa on Johannas Hembakta -leipomo, jonka pullat on ehkä parhaita, mitä olen koskaan syönyt.

Katso video Grelsby Strandista:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa




Ravintola- ja kahvilavinkit Ahvenanmaalle

Brasseriet

Brasserie Ångbåtsbryggan on upea, merimaisemalla höystetty ravintola Maarianhaminan keskustassa. Sisustus täällä on raikkaan moderni, mutta mukaan on tuotu perinteikkyyttä hienoilla yksityiskohdilla. Meri täällä on hyvin läsnä, ja valo tulvii ravintolasaliin sekä sivu- että kattoikkunoista.

Katso video Brasserie Ångbåtsbrygganista:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa


Öfvergårds

Öfvergårdsin omenatila on sekä hieno käyntikohde, mutta myös kahvila. Tämä oli kekseliäin kahvila, mitä olen pitkään aikaan nähnyt missään. Omenalaatikoista rakennetun pöydän ja tuolien yhdistelmän voi rullailla nimittäin minne päin vain tiluksia ja nauttia kahvilatuotteet vaikkapa omenatarhan keskellä.

Katso video Öfvergårdsin kahvilasta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa

Johannas hembakta

Johannas hembakta sijaitsee vanhan mielisairaalan tiloissa yhdessä Grelsby Strand -hotellin kanssa. Täällä kannattaa ehdottomasti poiketa, jos haluat syödä kaikkien aikojen parasta pullaa. Täällä leivotaan kaikki alusta asti itse laadukkaista lähituotteista, ja sen lisäksi he takuulla käyttävät jotain taikoja, sillä en totisesti muista syöneeni yhtä hyvää pullaa missään muualla ikinä.

Katso video Johannas hembakta -leipomosta:

Instagramissa
TikTokissa
YouTubessa

Indigo

Indigo sijaitsee Maarianhaminan keskustassa ja heillä on tunnelmallinen terassi, hyvät cocktailit ja myös viihtyisä ravintola. Minä olen aiemmin nauttinut heidän terassin tarjonnasta, mutta tällä kertaa nautimme paikalla lounaan. Kätevästi täällä voisi tehdä molemmat.

Stallhagen-panimon ravintola

Stallhagen-panimon ravintola tarjoilee sekä lounasta että illallista ja kyytipojaksi on tietysti tarjolla useita erilaisia panimon oluita, mutta myös paikallisia alkoholittomia vaihtoehtoja. Paikalla on upea, iso terassi veden äärellä.

Compagniet

Compagniet on ravintola ja cocktailbaari. Minä olen ollut täällä pariinkin kertaan odottelemassa myöhään illalla lähtevää Helsingin laivaa, ja ainakin tähän paikka on mitä mainioin. Täällä saa hyviä cocktaileja ja mocktaileja, ja ajankuluksi voi pelata biljardia, lautapelejä tai vaikkapa petanqueta. Kyllä, luit oikein! Baarissa sisällä on petanque kenttä. Etkö usko? Käy katsomassa!

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Ahvenanmaa on kiva kohde. Nämä olivatkin lähes kaikki tuttuja, mutta Öfveegårdsissa emme ole käyneet. Tuo, että tekevät eri lajikkeista mehua, kiinnostaa valtavasti. Myös itse omenia kiinnostaisi päästä maistamaan, kun miettii lajiketta omaan puutarhaan.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Kesäpäivä Tykkimäen huvipuistossa

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan