Slider

Miten valita saaret ja resortit Fidziltä - tällä perusteella minä valitsin kohteeni

sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Lomailin Fidzillä viime jouluna. Minulla oli aikaa matkata Fidzillä tasan viikko. En toki lentänyt viikon takia Suomesta Fidzille, vaan Australian työmatkani ansiosta minulla oli vain reilun kolmen tunnin lentomatka tähän kuvankauniiseen paratiisisaarikohteeseen.



Fidzillä olisi aivan valtavan paljon saaria nähtävänä ja toinen toistaan kiinnostavampia majoituksia ja resorteja. Olin ensin aivan ulapalla siitä, minkä saaren tai saariryhmän valitsen, saati mitkä majoitukset. Mutta niinhän sitä aina on uuden kohteen kanssa. Olin aina haaveillut Fidzistä, mutten ollut kuitenkaan ottanut siitä mitään selville, sillä en ollut ajatellut unelman käyvän toteen ainakaan näin nopealla aikataululla. Mutta kuinkas kävikään. Unelma toteutui ja syksyllä minulla kului tunti jos toinenkin selvittäessä, minne päin Fidziä kannattaisi lähteä juuri joulun aikaan.

Tällä hetkellä ajatuksissa on se valtaisa onni, että tuo unelma ehti toteutua, mutta myös pieni toive siitä, että tuolla joskus vielä pääsisi käymään uudelleen. Jos näin käy, on tässä sitä aikaa varten infoa siitä, millä kriteereillä minä valitsin saareni ja miten kriteerit toteutuivat.


Valintakriteerit


Kriteereinä minulla olivat:

  • Mahdollisimman hyvä sää.
  • En halunnut jäädä pääsaarelle, sillä kaikki kehuivat juurikin pienempien saarten olevan niitä unelmien paratiisisaarikohteita. Tässä he olivat oikeassa tuhatkertaisesti.
  • Hyvät ja mahdollisimman nopeat yhteydet pääsaarelle.
  • Vähintään kaksi eri resortia, sillä kun matkustin niin kauas, halusin kerralla nähdä enemmän, sillä enhän tiedä, tulenko palaamaan Fidzille.
  • Ei liian suuria välimatkoja resortien välille, sillä en halunnut kuluttaa viikosta liian kauaa lautoilla.
  • Majoituksessa ilmastointi, sillä en uskonut pystyväni nukkumaan enää tätä nykyä ilman ilmastointia (kumma kyllä, pystyin aivan hyvin nukkumaan pelkällä kattotuulettimella, kun en halunnut kylmentää ulkoilmaa kevyiden seinärakenteiden läpi.)
  • Ei liian kallista majoitusta, mutta kuitenkin jotain tasoa, eikä missään nimessä dormeja, vaan omaa rauhaa.
  • Aktiviteetteja, missä pääsisi tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, joskin kylävierailuja, kava-seremonioita sun muita näyttäisi tarjoavan lähes kaikki resortit Fidzillä.



Kuinka kriteerit toteutuivat


Googletteluni tuloksena minulle selvisi, että joulun aikaan Yasawa-saarilla olisi kaikkein aurinkoisinta, jos katsotaan tilastojen keskitason aurinkotunteja ja sademääriä. Tiesin kyllä, että Fidzillä on syklonikausi marraskuusta huhtikuuhun, mutta syklonin osuminen kohdalle oli vain äärimmäisen huonoa tuuria. Ennen matkani keskeyttäneen syklonin tuloa Yasawa-saarilla olikin aivan äärimmäisen upea sää. Juuri niin ihanan kostea ja kuuma kuin olin ajatellutkin.

Yasawa-saaret ovat hyvin pitkä saariryhmä, ja sen pohjoisimmille saarille kestää lautalla useita tunteja pääsaarelta. Jopa ensimmäiseltä saarelta viimeiselle saarelle lautan kyydissä saa istua tuntikausia. Tätä minä en halunnut juurikin sen takia, että en halunnut käyttää matkustamiseen liikaa aikaa yhdestä vaivaisesta viikosta ja toiseksi tulen aina niin kovin merisairaaksi, ja mitä lyhyempi aika täytyy olla lautassa, sen parempi.



Juuri tämän vuoksi valitsin kaksi resortia saariryhmän melko eteläisestä päästä: Octopus Resortin ja siitä yhden saaren pohjoiseen päin olevan Paradise Cove Resortin. Varatessa en tiennyt resortien olevan sisarresorteja, mutta sehän vain teki varaamisesta todella helppoa. Kun lähetin molemmille resorteille sähköpostia, niihin molempiin minulle vastasi sama ihminen, joka lopulta varasi minulle myös lauttakyydin ensimmäiseen resortiin, lautan resortien välille sekä paluukyydityksen vesitasolentona. Todella kätevää!

Lauttamatka Octopus Resortille resortin omalla lautalla kesti reilun tunnin, ja Yasawa Flyerin reittilautta Octopus Resortilta Paradise Cove Resortille puoli tuntia. En ole ihan varma, miten kauan kestäisi vesitasolento suoraan Paradise Cove Resortilta Fidzin pääsaarelle Nadin lentokentälle, koska me kävimme poimimassa perheen toiselta resortilta samaan kyytiin matkalla, mutta uskoisin, että matka olisi ollut alle puoli tuntia. Me nimittäin menimme jonkun matkaa ensin pohjoiseen, josta matkaa Nadin lentokentälle oli puoli tuntia.

Aiemmin kirjoitin enemmän Fidzin eri kulkuvälineistä, Yasawa-flyer-lautasta, resortin omasta lautasta, vesitasosta ja helikopterista, ja se kirjoitus löytyy täältä.



Octopus Resort oli täsmälleen sitä, mitä olin hakenutkin. Ei liian reppureissaajatasoinen, mutta tasokas, ja budjettiini sopiva. Budjettimatkaajille siellä on tarjolla myös dormeja parinkympin hintaan. Paradise Cove Resort ei ihan niin hyvin sopinut budjettiini, ja oli ehkä liian hotellimaisen tasokas minun makuuni, mutta oli upeaa päästä näkemään myös se resort. Ja olihan se upea, mutta jos palaisin uudelleen samaan paikaan, valitsisin ehdottomasti Octopus Resortin ja sitten jonkun uuden resorttuttavuuden, jostain ehkä pohjoisempaa.

Molemmista resorteista löytyi aktiviteetteja joka lähtöön, ja ehdin testata aikamoisen monta saarilla vietettyyn aikaan nähden. Yösnorklaus oli ainoa, joka jäi välistä. Siis toki moni muukin jäi, mutta niistä aktiviteeteista, joita olisin ehdottomasti halunnut kokeilla. Seuraavalla kerralla sitten.

Octopus Resortista voit lukea enemmän aiemmasta kirjoituksestani täältä. Paradise Cove Resortista voit lukea aiemmasta kirjoituksestani täältä.


Kokemuksia hain muun muassa Muuttolintu-blogista, josta löytyy paljon tietoa reilun viiden vuoden takaa.

Pysy mukana matkassa:

12 kommenttia:

  1. Juuri postailin blogini FB-sivulle muistoja Fidzin matkaltani vuosien takaa, kun tämä postauksesi osui silmiini. Fidzi on kyllä upea matkakohde, jossa matkailin itse vuonna 2009 kuuden viikon ajan. Siinä ehti kiertää enemmänkin eri saaria, mutta pysyä myös paikoillaan. Esimerkiksi Vanua Levun Savusavulla vierähti ainakin pari tai kolme viikkoa. Oli mukava olla pidempään yhdessä kohteessa ja vähän relata kaikkien reissujen välillä. Taveuni, Caqalai ja Ovalau olivat myös kivoja saaria. Viti Levulla vietin kaikkein vähiten aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla suunnalla olisi ihanaa olla pidempään. Lähtisin kiertämään muitakin saariryhmiä kuin vain Fidziä ehdottomasti, vaikka uskon kyllä, että Fidzilläkin olisi vaikka kuinka nähtävää. Täytyykin käydä kurkkaamassa blogisi Fidzi-osuus!

      Poista
  2. Tuo yösnorklaus kuulostaa mielenkiintoiselta. Miten se tapahtuu? Sellaista ei ole tainnut olla tarjolla missään, jossa me olemme olleet. Jotenkin sitä kuvittelisi, että näkyvyys olisi erittäin huono?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yösnorklauksessa oltaisiin snorklattu taskulamppujen kanssa. Kuulosti kiinnostavalta ja pelottavalta yhtä aikaa. Sen takia meidän snorklaus peruttiin, kun oli allokkoista, ja sen takia näkyvyys olisi ollut huono. Ilmeisesti tyynemmällä näkyvyys lamppujen kanssa on sitten hyvä.

      Poista
  3. Ihania maisemia!Minulla olisi aika samankaltaiset kriteerit Fidzille. En kaipaa reppureissaaja dormeihin, vaan kunnon majoitukseen ja jos matka-aika on lyhyt, ei sitä kannata kuluttaa pitkiin lauttamatkoihin. Ajankohdan valitsisin toisin sykloonien takia, mutta niistäkään aina tiedä. Meidän Australian matkan aikana pohjoisessa oli riehunut myös joku myrsky, mutta onneksi meidän sinne mennessä, se oli poissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin valitsisin ajankohdan sykloneita välttääkseni, mutta nythän en ollut itse valitsemassa matkan ajankohtaa, vaan lähdin työmatkalle Australiaan, josta sitten jatkoin omaa lomaa Fidzille. Vaihtoehtona olisi tietysti ollut jättää Fidzi välistä, mutta ehkei se kuitekaan ollut oikea vaihtoehto :)

      Poista
  4. Mielenkiintoinen valintakriteerilista! Itse olisin luultavasti turvautunut matkanjärjestäjään, luultavasti luottokumppaniimme Aventuraan, ja pyytänyt heitä muutamia vaihtoehtoja. Aventuran väki, ainakin osa heistä, kiertää maailman hotelleja ihan työkseen ja onnistuvat usein löytämään ihan helmiä.
    Sama kuvio muuten tuo pääsaarelta pois muille saarille on Ranskan Polynesiassa, Tahiti ei oikein paratiisisaarelta vaikuttanut, mutta Moorea oli sitä! Bora Borakin ehkä, mutta rauhoituimme yhdelle saarelle, eli Moorealle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kerran ollut jo melkein varaamassa matkaa Ranskan Polynesiaan, ja jo tutkiessa kävi selville, ettei Tahiti olisi paratiisi. Listallani silloin olikin juurikin Moorea ja Bora Bora, ja sitten vielä pikkiriikkinen Tikehau. Noille saarille kyllä vielä haluaisin!

      Poista
  5. Fiji on ollut aina yksi matkahaaveistani ja myöhemmin on harmittanut etten Australiassa ollessani käynyt saarilla kun kerrankin oli "lähellä". Tästä postauksesta sai paljon inspistä mahdolliseen matkaan tulevaisuudessa, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fidzille kannattaa lähteä vaikka ihan Suomesta käsin. Pitkät lennot tuntuivat ajatuksen tasolla paljon pidemmiltä, kuin mitä lopulta käytännössä olivat. Kannattaa ehdottomasti toteuttaa haave sitten kun maailma on taas avoin.

      Poista
  6. Voi Fidzi miten kivat maisemat! Tuollainen laatimasi lista olisi jokaisella hyvä olla mielessä, kun alkaa etsimään majoitusta. Silloin on helpompi hahmottaa mitä hakee ja valita sitten mieluisin. Keskitason kodikkaat majapaikat on minusta parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joka matkalle on aina hieman eri kriteerit majoituksessa. Fidzissä kyllä tiesin heti, mitä lähdin hakemaan, ja onneksi siellä on majoituksia niin moneen lähtöön, että oikeat löytyivät helposti.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Ouril Pontao - kaupunkihotelli Kap Verdellä kokemuksia

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan