Slider

Suomalais-chileläisiä rakkaustarinoita nyt Ruudussa ja Livillä

torstai 2. huhtikuuta 2020

Kaukomaista ei voi nyt kuin haaveilla. Mutta hei, haaveilu on parasta! Itse harrastan sitä jo ilman erikoistilanteitakin. Yksi maa, missä olen pitkään halunnut käydä, on Chile. Toki työn puolesta Chile kiinnostaa - onhan se mieletön viinimaa. Pitkä ja monipuolinen niin kuin Chilen viinitkin.

Rakkaustarinoita Chile -sarjan ensimmäisessä jaksossa tarinansa kertovat Simo ja Ghislane. 


Chileä on nähnyt turhan harvoin matkablogeissa. Ja se on tosi harmi! Juuri muiden kuvista ja fiiliksistä poimin ideoita omillekin matkoilleni. Ehkä se on yksi syy siihen, että Chile on minulta vielä näkemättä. Onhan se myös kaukana, mutta niin on moni muukin kolkka maailmassa. Hyvin olen niihinkin tieni selvittänyt, niin kuin olen Chilen naapurimaahan Peruun ja sen viereiseen Ecuadoriinkin.

Tällä hetkellä en kuitenkaan oikein osaa suunnitella matkoja edes hamaan tulevaisuuteen. Tuntuu mahdottomalta tietää, millainen maailma meitä odottaa muutaman kuukauden tai vuoden päästä. Olkoonkin, että pandemia on vain väliaikainen tila, mutta en lähtisi arvuuttelemaan, miten se muuttaa meitä ja koko maailmaa.

Rakkaustarinoita Chile -sarja Livillä ja Ruudussa


Mutta fiilistely ja haaveilu, siitä en tingi. Siispä jaan teillekin tämän mahtavan ohjelmavinkin kotisohville. Nyt siis, kun nojatuolimatkailu trendaa, on mahdollista fiilistellä Chileä olan takaa. Ei varsinaisesta matkailunäkökulmasta, mutta rakkaustarinoina. Mikä sen parempaa!

Ihanaa myötäelää sellaisia elämän iloja ja suruja, mitkä eivät liity millään tavalla tämän hetken maailmantilanteeseen. Ihanaa muistaa, että on olemassa koronan ulkopuolistakin elämää, vaikkei se uutisoinnissa näytäkään siltä. Ihanaa päästä muiden tarinaan mukaan nyt, kun niitä sosiaalisia kontakteja ei oman piirin ulkopuolelta ole edes virtuaalisena.

Tätä ohjelmaa katsoessa kannattaa varautua nauruun, kyyneliin ja kylmiin väreisiin.

Viihdykettä on tarjolla joko saman tien Ruudussa tai kolmena torstaina klo 22 tästä päivästä, eli 2.4. lähtien Liviltä. 

Lasiin Castillo de Molinaa tai mustaa kissaa


Chileläisiä rakkaustarinoita katsellessa kannattaa kaataa lasiin tietysti chileläistä viiniä. Tällä hetkellä parhaita valintoja ovat tutut ja turvalliset sekä takuuvarmat viinit. Suosittelenkin joko Vuoden Viinit -kisassa vuosi toisensa jälkeen menestyneitä Castillo de Molinan viinejä (tänä vuonna kultamitalit saivat kaulaansa Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc ja Castillo de Molina Reserva Rosé) tai sitten Suomen suosituinta viinimerkkiä, Gato Negroa.

Vinkki vitoset vielä viinien ostoon:

  • Gato Negron 5,5 % versioita saa ruokakaupoista. Punaviinin rinnalle on juuri tullut valkoviiniversio. Nämä voi siis napata mukaan ruokaostosten yhteydessä.
  • Jos kuitenkin haluat viinisi Alkosta, on Alkon verkkokaupasta mahdollista tilata viinit valmiiksi maksettuna ja valmiiksi kerättynä. Ei ole siis tarvetta mennä kiertelemään hyllyjen väliin, eikä säätää maksupäättellä. Käytössä on näin lähimyymälää laajempi valikoima viinejä.

Vuoden Viinit 2020 -kisan kultamitalikaksikko sopii paremmin kuin hyvin Rakkaustarinoita Chile -sarjan katseluviiniksi. 


Pysy mukana matkassa:

5 kommenttia:

  1. Chile on tosiaan kiinnostava! Olem ollut ratsastamassa lähellä Ecuadorissa ja Argentiinassa, ja kerran Costa Rivassa - mutta Chile on vielä kokematta👍

    VastaaPoista
  2. Chile on tosiaan monipuolinen maa. Yritetään saada aikaiseksi kirjoittaa bloginkin puolella juttuja. Torres del Paine on yksi kauneimmista paikoista, joissa ollaan käyty. Valparaiso oli uskomattoman hieno paikka viettää uutta vuotta ja San Pedro de Atacama tarjoaa upeita ja ainutlaatuisia maisemia ja onhan Salar de Uyunikin siinä lähellä!

    VastaaPoista
  3. Jo aika kauan sitten kävimme samalla reissulla niin Chilessä kuin Argentiinassa (ja Uruguayssa ja Brasiliassa), mutta kyllä siltä reissulta tosiaan jäi tietynlainen rakkaus tuon alueen viineihin. Gato Negro tulee usein valittua edelleenkin Alkossa käydessä!

    VastaaPoista
  4. Kyllä Chilessä on hyvät uuden maailman viinit, ei käy kieltäminen vaikka naapuri Argentiinassa vielä paremmat. Valitettavasti vaan tilastojenkin mukaan Chile maana on eräs kaikkein epäystävällisimmistä ulkomaalaisia kohtaan. Johtuu ehkä Chilen ja chileläisten eristäytyneisyydestä ja väkivaltaisesta historiasta.

    VastaaPoista
  5. Kun näin tuon ohjelman mainoksen telkkarissa, olin varma että yksi siihen osallistujista oli entinen espanjan kielen opettajani. Oli niin samannäköinen, mutta kun katsoin ohjelmaa niin ei se ollutkaan tuttuni. Chile kiinnostaisi minuakin ja se on totta, että aika harvoin sieltä näkee blogipostauksia.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Ouril Pontao - kaupunkihotelli Kap Verdellä kokemuksia

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan