Slider

Esittelyssä Malediivien paikallinen saari Ukulhas

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Vietin Malediiveilla viikon maalis-huhtikuun taitteessa. Saareksi lomalleni valitsin Ukulhasin, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Malesta, Malediivien pääkaupungista ja samalla siis saman matkan päässä Malediivien kansainväliseltä lentokentältä. Ukulhasin saarella asuu noin 1000 ihmistä ja saari on noin kilometrin pituinen ja 200-300 metriä leveä.



Saari on siis pieni taivas maan päällä. Ukulhas on kuin synonyymi paratiisille. Ainakin minulle paratiisi tarkoittaa juuri tätä.


Miten päästä Ukulhasin saarelle?


Ukulhasin saarelle pääsee Malediivien lentokentältä kolmella eri tavalla: pikaveneellä, paikallisten veneellä tai lentäen vesitasolla. Minä valitsin pikaveneen. Tarkoitus oli palata Ukulhasista Maleen vesitason kyydillä, mutta vapaita paikkoja ei enää minun matkapäivälleni valitettavasti ollut, joten matkasin myös paluun pikaveneen kyydillä.

Pikavene lähtee Malen lentokentältä klo 10:30 ja 16 ja se maksaa 50 dollaria suuntaansa. Oikean veneen löytämisestä ei tarvitse ottaa stressiä, sillä hotelli varaa pikavenepaikan puolestasi. Kerrot vain heille lentosi numeron ja aikataulun vähintään pari-kolme päivää ennen saapumistasi ja hotellilta on edustaja sinua vastassa lentokentällä.

Lentokentälle saapuessa vastassa on kymmeniä eri saarien ja resortien edustajia, ja heidän joukostaan juuri sen oikean ihmisen löytäminen voi olla haastavaa. Minä kyselin ehkä kolmelta tai neljältä eri ihmiseltä, mistä löydän Ukulhasin edustajan. Olin vain liian nopea pelkkine käsimatkatavaroineni, eikä hän vielä ollut minun saapuessani asemissa. Ukulhasin ständi oli ainakin vielä minun matkani aikaan F3. Nopeuteni ansiosta minulla oli reilut puoli tuntia aikaa ihastella Malen lentokentältä aukeavaa turkoosia merinäkymää, ennen kuin kokoonnuimme muiden Ukulhasin saarelle lähtevien kanssa 10:20 ständin luona. Saaren edustaja vei meidät oikealle veneelle. Ihanaa palvelua!




Palvelu ei suinkaan loppunut tähän, vaan Ukulhasin saaren satamassa oli kaksi ihmistä hotellilta meitä vastassa. Meitä oli siis minun lisäkseni kaksi sveitsiläistä naista tulossa samaan hotelliin kanssani. Toinen otti matkatavarat ja kuljetti ne lavamopolla perille, toinen käveli kanssamme hotellille.

Ukulhasille saapuva pikavene pysähtyy ensin Rasdhoon saarella ja jatkaa siitä saman tien matkaa Ukulhasille. Matka Malen lentokentältä kestää noin 1,5 tuntia. Kyyti oli ainakin hyvällä säällä miellyttävän tasaista, joskin kannan aina mukana salmiakkia pahoinvoinnin varalta.

Takaisin Ukulhasista pikavene lähtee klo 7 ja 13. Vene kulkee samaa reittiä, eli jälleen Rasdhoon saaren kautta. Lentokentän jälkeen vene jatkaa vielä Malediivien pääkaupunkiin Maleen, jonne myös minä jatkoin viettämään viimeistä yötä matkallani ennen aamun lentoa.



Paikallinen vene kestää nelisen tuntia ja maksaa muutaman dollarin. Tarkkaa hintaa en tiedä, kun eri lähteet kertovat eri verran, mutta hinnat ovat jossain kolmen ja viiden dollarin välillä. Hyvä säästö, jos vain on aikaa ja halua viettää niin kauan matkan tekoon.

Vesitaso olisi maksanut 260 dollaria suuntaansa, ja se ei olisi kulkenut Ukulhasin saarelle, vaan läheiselle Nika Island Resortille. Tuolta Nika Island Resortilta olisi vielä pitänyt pyytää hotellia järjestämään erillinen kuljetus, jonka hinta olisi ollut 50 dollaria. Mitään yleisiä lauttoja resort-saarten ja paikallisten saarten väliä kun ei kulje.

Paras aika matkustaa Malediiveille


Jos saisin valita yhden kuukauden, jolloin suosittelisin matkustamaan Malediiveille, olisi se huhtikuu. Silloin on vielä erinomaiset sääolosuhteet, mutta vilkkain sesonki alkaa olla jo takana päin. Hotelliltani harmiteltiin, kun huhtikuu alkaa, mikä tietää tylsyyttä, sillä uusia turisteja ei ole tuloillaan useampaan kuukauteen. Toisaalta he odottivat jo (heidän näkökulmastaan) viileitä kesäkuukausia, mikä tietää noin +28 asteen lämpötiloja jatkuvan reilun kolmenkympin sijaan.

Paras sesonki Malediiveilla on marraskuun lopulta maaliskuun loppuun. Sää siis jatkuu kuitenkin hyvänä vielä huhtikuun, mutta sen jälkeen alkaa sadekausi. Kyselin, millaista Malediiveilla on kesä-heinäkuussa, mutta silloin saattaa sataa paljonkin, eikä sateella saarilla ole yhtään mitään tekemistä. Jos on tuuria, voi olla viikkokin ilman sadetta, mutta voi myös olla, että sataa päiväkausia yötä-päivää.

Kesä on siinäkin mielessä huonoa aikaa matkustaa, sillä vesi on sameampaa, ja esimerkiksi paholaisrauskuretkiä ei tehdä ollenkaan. Ne eivät kuulemma ole yhtä sosiaalisella tuulella kesäkuukausina, vaan uivat karkuun snorklaajien hypätessä veneestä. Näin maaliskuussahan ne olivat varsin uteliaita ja tulivat päinvastoin tervehtimään meitä.

Ukulhasin saarella kesäkuukausina saaren eteläpuolen kapea ranta kuulemma häviää kokonaan. Se oli minusta juurikin se paras ranta koko saarella. Jotkut pitää pelkästä hiekasta, minä siitä ihanasta veden lähellä olevasta vehreydestä.



Ukulhasin rannat kokonaan bikini-beachiä


Rannoista puheen ollen, kaikki Ukulhasin saaren rannat ovat bikini-rantaa, tarkoittaen sitä, että kaikilla Ukulhasin rannoilla saa olla bikinit päällä. Paikallisten rannoilla Malediiveilla tulee olla pukeutunut niin, että olkapäät ja polvet ovat peitettyinä. Suurimmalla osalla paikallisista rannoista on merkitty bikini-ranta, muiden rantojen ollessa paikallisten rantoja. Joillain paikallisten saarilla ei taas ole bikini-rantaa ollenkaan, mikä tarkoittaa sitä, ettei niillä saarilla saa mennä edes uimaan bikineissä.

Ukulhasin saarella koko eteläisen puolen pituinen rantakaistale on kyltein jaoteltu paikallisten rannaksi ja turistirannaksi niin, että rannan luoteisosa on paikallisten rantaa ja loput turisteille tarkoitettua bikini-rantaa. Hotellin ohjeistus kuitenkin oli, että kaikilla rannoilla saa olla bikineissä. Hotellilta muistutettiin kuitenkin, ettei bikineissä saisi missään nimessä kulkea rannan ulkopuolella, vaan ranta-alueelta poistuttaessa pitää muistaa pukea päälle. Hihaton paita vaikutti olevan ok, jos toisaalta polvet olisi peitettyinä. Näkyipä katukuvassa pikkiriikkisiin shortseihin ja urheilutoppeihin pukeutuneita lenkkeilijäturisteja. Saari on kuitenkin pääosin paikallisten asuttama, ja turistien määrä on kovin vähäinen heihin verrattuna, että suosittelen noudattamaan paikallisten pukukoodia.

Yli puolta Ukulhasin saaresta kiertää valkea hiekkaranta. Jokaisella hotellilla on rannalla omat aurinkotuolit, mutta minä ainakin levitin pyyhkeeni juuri sille tuolille, mikä sattui olemaan vapaana. Jotkin aktiiviset kävivät (täysin turhaan) varaamassa rantatuolit pyyhkeillään jo aamuvarhaisella, mitä minä en ymmärtänyt lainkaan, sillä noin puolet rantatuoleista oli jatkuvasti tyhjillään. Tuoleja on aika harvakseltaan, mutta vielä harvemmassa on niitä käyttävät turistit.





Saaren eläimet saarella ja pinnan alla


Parasta Ukulhasin rannoilla oli ehdottomasti sen turkoosin värin lisäksi eläimet. Ei tarvinnut edes mennä snorklaamaan, kun pääsi ihastelemaan ihmeellisiä luontokappaleita. Pienet hait tulivat joka aamu pyydystämään valtavasta pikkukalaparvesta itselleen aamiaista aivan rantaviivaan. Niitä kuvatessa sain jopa hypähdellä haiden tieltä, etteivät ne ajautuneet laineiden mukana jalkojani päin. Välillä haita oli näkyvillä yhtä aikaa jopa kymmenen. Pikkukalaparvessa kaloja oli varmasti miljoonia. Jos et vielä ole nähnyt kuin ihmeen kaupalla upeasta linnusta kuvaamaani videota, katso se tästä:




Haiden ja pikkukalojen lisäksi rantaviivassa komeilivat keihäsrauskut. Näitä kannattaa oikeasti varoa aamutuimaan, ettei vaan astu niiden päälle. Onneksi nämä taitavat viihtyä enemmän sataman puolella ja aivan pitkän rannan pohjoiskärjen aallonmurtajalla, mutta katsoisin silti jakoihini Ukulhasilla uidessani. Sentään se on valtavan helppoa, kun vesi on niin kristallinkirkasta. Minulle keihäsrauskun näyttänyt pari-kolmekymppinen paikallinen kertoi jonkun astuneen keihäsrauskun päälle hänen muistinsa mukaan kerran ja siitäkin tapauksesta on jo pari-kolme vuotta.




Veden pinnalla olevista eläimistä ensimmäisenä tuli vastaan hotellini naapurin kanat ja kukot. Upeaa haikaraa (?) koitin saada kuvaan koko viikon, ennen kuin viimeisenä päivänä onnistuin pääsemään riittävän lähelle sellaista. Lepakkoja saarella on myös valtavasti, jopa paikallisten hedelmätarhojen riesaksi asti, mutta niitä oli kyllä myös upeaa katsella varsinkin ravintoloiden ylimmistä terassikerroksista käsin, kun lepakoita tuli vain muutaman metrin päähän puun oksalle ruokailemaan.









Ukulhasin aktiviteetit ja retkitarjonta


Ukulhasin saaren lähettyvillä, noin 20 minuutin - puolen tunnin venematkan päässä on paikka, minne paholaisrauskut kerääntyvät aamuisin. Tämä onkin aktiviteetti numero yksi tällä saarella, ja suosittelen ehdottomasti osallistumaan. Suurin minun näkemäni rausku oli noin 4-metrinen, eli aivan valtavan kokoinen. Tästä paholaisrauskuretkestäni voit lukea enemmän tästä linkistä.



Toinen retki, mihin osallistuin, oli iltakalastus paikalliseen tyyliin, minkä päätteeksi saaliini grillattiin minulle illalliseksi. Tämä oli valtavan tunnelmallinen retki, kun olimme täysin pimeässä, tähtitaivaan alla kalastamassa minulle täysin uudella tavalla. Kalastuksen lisäksi minulle täysin uutta olivat pimeässä kiiltävät pienet kalat. Voi sitä loistetta! Tästäkin retkestä ehdin kirjoittaa jo kokonaisen kirjoituksen, ja sen löydät tästä linkistä.



Kalastusvaihtoehtoja oli useampia, mutta tämä paikallinen tyyli oli ainakin minusta se kaikkein kiehtovin.

Näiden lisäksi hotellit järjestävät Ukulhasin saarella retkiä sandbankille, eli paikkaan, missä on pelkkää hiekkaa veden pinnalla. Hotellit järjestävät lisäksi lounasretkiä viereiselle autiosaarelle. Aurinkovarjot ja lounas sekä tietysti asiakkaat viedään saarelle ja noudetaan noin viiden tunnin jälkeen. Illallista taas voi nauttia romanttisesti rantahiekalla.

Kuvassa Ukulhasin läheinen autiosaari.


Jos resort-saaret kiinnostavat, muttet ole halunnut tai pystynyt olemaan sellaisella kokonaista lomaa, on niillä mahdollista myös viettää päivä. Tällaisen hintaa en kysynyt, mutta olen jostain lukenut hintahaarukan olevan 100 ja 200 dollarin välissä, sillä resort-saarelle täytyy maksaa kuljetus ja myös resort-saaren päivämaksu. Ennakkoon pohdin jollain resort-saarella päivän viettämistä, mutta tulin siihen tulokseen, että olen ollut resorteissa eri puolilla maailmaa, ja eniten minua kiinnostaisi veden päällä oleva villa, mikä ei tietystikään olisi käytössä päiväretkellä. Enkä ole mikään rannalla makoilija, joten en olisi varmastikaan jaksanut viettää kokonaista päivää resort-saarella ilman, että minulla olisi ollut siellä omaa huonetta. Rahat olisivat minun osaltani menneet siis täysin hukkaan.

Ukulhasin saarella voi olla aktiivinen toki ilmaiseksikin. Minä lenkkeilin joka aamu, ja voi miten ihanaa olikaan juosta ja kävellä tässä kauneudessa. Lisäksi ainakin minun hotelliltani Starry Nights at Ukulhasilta sai lainata snorklausvälineitä veloituksetta. Tapasin rannassa Ukulhasin sukelluskoulun ohjaajan, mutta he, eikä kukaan muukaan tarjonnut seuraa snorklaamiseen saaren lähistöllä. Ilmeisesti se on niin turvallista ja helppoa, mutta minä en silti halunnut täysin yksin lähteä pää veden alla virran vietäväksi. Tuskinhan niin olisi käynyt, mutta miksi tekemään sellaista, mikä ei tunnu mukavalta. Ja kun olin jo päässyt aiemmin snorklaamaan, ei minulla ollut niin suurta tarvettakaan siihen, että olisin lähtenyt kyselemään snorklausseuraa, ja toisaalta hait ja rauskut näki ihan vain rannassa kävellen.

Paras paikka snorklaukseen on kuitenkin tämän sukelluskoulun ohjaajan mukaan koko pitkän eteläisen rannan edusta. Ainoa ohje oli, ettei aallonmurtajan ohi saisi missään nimessä mennä, sillä sieltä virtaukset lähtevät viemään merelle, eikä siellä päässä saarta ole koskaan ketään edes näkemässä ja pelastamassa.



Sukelluskoulu tarjoaa toki myös omia palveluitaan, mutta heidän pääasiallinen toimintansa keskittyy laitesukellukseen. Sitä minä en ole koskaan kokeillut, eikä ole toisaalta haaveissa kokeillakaan ainakaan lähitulevaisuudessa.

Ukulhasin retkitarjonta on esimerkiksi Maafushin saareen nähden kallista, mutta sen ehdoton etu on se, että Ukulhasin retkiin ei ole osallistumassa laumaa turisteja, vaan todennäköisesti osallistut retkelle oman seurueesi kesken. Minun kohdallani se tarkoitti yksityisretkeä ihan omassa parhaassa seurassa oppaiden kanssa. Sekä paholaisrauskusnorklauksen että kalastusretken hinnat olivat 65 dollaria per retki, ja kalastusretken hintaan kuului illallinen.

Myös valashaiden kanssa olisi mahdollista päästä snorklaamaan, mutta paikka sijaitsee tunnin-parin venematkan päässä Ukulhasin saarelta, ja hinta olisi vähintään 150 dollaria, ja sekin vaatisi vähintään 10 turistin osallistumisen retkelle.





Majoitus Ukulhasin saarella


Majoitus Ukulhasin saarella on resort-saariin nähden varsin edullista. Hinnat vaihtelevat noin 50 ja 100 dollarin väliltä per yö. Hotelleja on useita, eikä niistä mikään ole valtavan suuri.

Minä majoituin kolmen tähden Starry Nights at Ukulhas -hotellissa ja maksoin kuuden yön majoituksesta noin 315 euroa. Hotelli sijaitsee aivan saaren eteläkärjessä. Rannan läheisyydestä ei Ukulhasin saarella kannata välittää, sillä saari on niin pieni, että jokaikinen hotelli on aivan enintään 100 metrin päässä rannalta. Starry Nights at Ukulhasin portilta lähtee noin 10-20 metrin pituinen polku, joka vie rannalle. Lue lisää Starry Nights -hotellista kirjoituksestani tästä linkistä.






Ukulhasin ravintolat


Ukulhasin saarella on noin kuusi ravintolaa. Noin-sana sen takia, että Google Maps kertoo ravintoloita olevan enemmän, mutta hotellin paikallinen mies kertoi niitä olevan kuusi. Minä testasin niistä neljää, ja lähes joka kerta päivälliseni hedelmämehuineen ja vesineen maksoi 10 dollaria.

Kirjoitin myös ravintoloista oman kirjoituksen ja sen löydät täältä.



Ukulhasin hintataso


Kuten olen jo tässä kirjoituksen väleissä maininnut, on Ukulhasin hintataso Malediivien paikallisista saarista ehkä kallein. Jos hyvän perustason hotellihuoneen saa 60 dollarilla per yö ja päivällisen 10 dollarilla, ei hinnat minusta varsin huimaa päätä. Retkihinnat ovat tietysti vilkkaampia saaria korkeammat, mutta vilkkauden mukana tulee kasa muita turisteja. Onko se hyvä vai huono asia, se tietysti riippuu täysin siitä, millaisesta lomasta pitää ja mitä lomaltaan hakee. Minä hain rauhaa ja omaa aikaa ja sitä sain, eikä hinta päätä huimannut.

Kirjoitan vielä kokonaisen kirjoituksen siitä, mitä koko viikon lomani Malediiveilla maksoi, joten pysy kuulolla.






Rauhallinen, todella siisti paikallinen saari


Kaikkiaan Ukulhas on ihana, uskomattoman kaunis ja rauhallinen saari. Minulla ei tietysti ole vertailukohdetta muihin saariin, mutta ainakin Ukulhasiin rakastuin täysin.

Ukulhasin saarella paikalliset ovat pääosassa ja heitä on turisteihin nähden todella paljon enemmän. Aamuisin naiset siivoavan harjoillaan katuja, ja muutenkin saari pidetään miellyttävän puhtaana. Päivisin kaduilla on hiljaisempaa ja minulle kerrottiinkin kaikkien pysyttelevän sisätiloissa keskipäivän kuumimmat tunnit. Iltaisin ihmiset tulevat taas kodeistaan ulos ja kerääntyvät pääasiallisesti sataman läheisyyteen. Lapsia Ukulhasin saarella on paljon, erään paikallisen mukaan noin 300. Näitä iloisia lapsia näkeekin leikkimässä tuon tuosta ja varsinkin satama-alueella ilta-aikaan.







Malediivien ympäristöystävällisin saari?


Luin Ukulhasin olevan Malediivien ympäristöystävällisin saari. Ainakin saari pidetään puhtaana ja saaren päässä on oma jätteenkäsittelylaitos. Sen enempää en tutustunut sen toimintaan, mutta ainakin Malediivien valtio oli antanut Ukulhasille jokin vuosi sitten tunnustuksen ympäristöystävällisyydestään. Olipa saarella juuri ennen minun sinne saapumista nelipäiväinen seminaari, minkä tarkoituksena on kouluttaa paikallisia asukkaita toimimaan kestävästi koralliriuttojen säilyttämiseksi. Koralliriutathan ovat pääosassa malediivilaisten kahdessa pääasiallisessa elinkeinossa: turismissa ja riuttakalastuksessa. Todella toivon, että kaikki nämä toimet ovat oikeasti riittäviä.



Ukulhasin palvelut


En nähnyt Ukulhasin saarella pankkiautomaattia, mutta en toisaalta koittanut sitä edes etsiä. Minulla oli dollareita riittävästi mukana koko matkalle, joista sadan dollarin verran vaihdoin lentokentällä paikallista rahaa. Paikalliselle rahalle ei olisi ollut tosin välttämättä käyttöä Ukulhasin saarella, vaan kaikki hinnat ilmoitettiin minulle ensin dollareina. Ainoa poikkeus oli ruokakaupat, mutta niissäkin olisi varmasti pystynyt maksamaan dollareilla. Kaikki käyttivät samaa kurssia, ja yksi dollari oli 15 rufyiaa.

Saarelta löytyy myös sairaala, mutta onnekseni minun ei tarvinnut käyttää sen palveluita. Apteekkia en nähnyt myöskään saarella, eli kannattaa varata kaikki mahdollinen lääketarpeisto mukaan varmuuden varalta.

Jos Malediivit kiinnostaa matkakohteena, käy lukemassa myös kirjoitukseni, mistä löytyy satunnaisia havaintoja sekä hyödyllisiä matkavinkkejä Malediiveille matkustettaessa. Kirjoituksen löydät tästä linkistä.

Katso video Ukulhasin saaresta


Jotta pystyisin antamaan vieläkin paremman kuvan Ukulhasista kokonaisuutena, kävelin videokameran kanssa saaren ympäri. Se toivottavasti kertoo enemmän kuin nämä jokunen tuhat sanaa ja muutamat valokuvat.



Jos jokin jäi vielä mietityttämään, kysy ihmeessä ja vastaan parhaani mukaan!

Pysy mukana matkassa:

11 kommenttia:

  1. Oi että, näyttää kyllä paratiisisaarelta!! <3 Kunpa vielä jonain päivänä pääsisin noihin maisemiin uiskentelemaan rauskujen seassa. Hyvä ja informatiivinen postaus, joka ei kyllä vähentänyt omaa Malediivit-kuumettani laisinkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on juurikin paratiisisaari <3
      Onneksi Malediivit on niin helposti saavutettavissa Qatar Airwaysin ja Turkish Airlinesin yhteyksillä, että sinne on helppoa ottaa ja lähteä.

      Poista
  2. Olipas perusteellinen postaus ja lisäsi kiinnostusta Malediiveja kohtaan ihan uudella tavalla. Näkisin itseni tuolla makaamassa rannalla kirjan kanssa ja lenkkeilemässä aamuisin. Saisin varmasti viikon kulumaan hyvin niin. Se tekisi tosi hyvää kiireisen lapsiperhearjen keskellä. Ja vitsit miten upeaa palvelua hotellin puolelta. Tuonne voisin uskaltaa lähteä yksinkin, vaikken varsinaisesti harrastakaan soolomatkailua. Ainakaan vielä. Tämän jutun luettuani sekin alkoi houkutella enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat juuri niitä asioita, mitä itse mietin matkaa suunniteltaessa, joten halusin sitten kaiken mahdollisen kertoa muillekin helpottamaan matkasuunnittelua :)

      Minä olin yllättnyt, miten monta pientä kolkkaa mahtuu noin pienelle saarelle ja niiden tutkimiseen kului yllättävän kauan aikaa, varsinkin, kun sai ajan kanssa vain haahuilla. Pariviikkoinen kuluisi heittämällä!

      Yksin tuolla oli niin helppoa ja turvallista olla, että suosittelen tuota kyllä ehdottomasti soolomatkakohteeksi, jos sellainen mahdollisuus tulee vastaan.

      Poista
  3. Wau mikä paikka, todellinen paratiisi. Mä en varmaan uskaltaisi kyllä mennä edes uimaan haiden ja rauskujen takia. Alkoi kyllä houkuttamaan tämä paikka kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukulhas on ihana <3
      Kyllä tuolla uskaltaa mennä helposti uimaan. Rannan hait olivat vain muutaman kymmenen sentin mittaisia pikkuvauvoja ja vesi on niin kirkasta, että siitä kyllä näkee, minne astuu.

      Poista
  4. Hyvä tietopaketti! Olen pitänyt Malediiveja kalliina kohteena, mutta viime aikoina tietämys on lisääntynyt näistä paikallissaarista, joissa majoittuminen on edullisempaa. Miten sinä päädyit juuri Ukulhasin saareen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys, ja en tiedä, ehditkö jo huomatakin, mutta heti tämän jälkeen julkaisin nimenomaan noita perusteluita, miksi valitsin juuri Ukulhasin saaren. Lyhykäisyydessään halusin rauhallisen saaren, missä kuitenkin on palveluita, mutta ei suuria turistimassoja, ja jonne pääsee riittävän kätevästi lautalla Malen lentokentältä.

      http://www.lahdetaantaas.fi/2019/04/miten-valita-saari-malediiveilla.html

      Poista
  5. Moikka!
    Kummalla rannalla sä näit hait ja rauskut aamupäivällä? Tuulinen vai tyyni ranta? Ja misdä kohtaa rantaa niitä näkee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rausku oli sen koko saaren pituisen hiekkarannan (päinvastaisella puolella kuin venesatama) aallonmurtajan kohdalla, ja pikkuhait oli sillä samalla rannalla ihan koko rannan pituudelta.

      Poista
  6. Terveisiä Ukulhasin saarelta☺️ Blogisi innoittamana valitsin tämän saaren ja Starry Night hotellin matkakohteeksi, ajattelin että kun olit hyväksi havainnut niin en etsi muita vaihtoehtoja. Saari oli oikein ihana, ruoka taivaallista, eikä syöminen ollut edes kallista. Saarella on jo noin 50 hotellia ja työmaita edelleen siellä täällä. Saarta on myös suurennettu keinotekoisesti. Kävimme paljon retkillä, olimme niissä aina kahdestaan, ihanaa luksusta. Retkien hinnat olivat nousseet jonkin verran, olin siis saarella joulukuussa 2023. Hotelliin olimme hieman pettyneitä, ei vastannut bookingissa olevia kuvia, mutta emme ottaneet siitä stressiä. Henkilökunta oli super ystävällistä ja hotellia johti omistajan alle 20v poika, huolehti meistä 24/7. Suosituksena muille matkaajille, että kannattaa hankkia virtuaalinen netti puhelimeen, koska asiat hoituu whatsapilla. Retket ja hotellin maksoimme euroilla, sekä dollareilla, emme nostaneet ollenkaan paikallista valuuttaa. Eurojen käyttö helpotti paljon budjetin suunnittelussa.
    Anne

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Ouril Pontao - kaupunkihotelli Kap Verdellä kokemuksia

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan