Yhteistyössä: Bilbao Turismo
Ohjelmassamme oli illallistaa Neruassa lauantaina ja vierailla Guggenheimissa museon puolella sunnuntaina aamupäivästä. Suunnitelma oli täydellinen, sillä Neruassa ravintolan Michelin-kokki Josean Alija ehdotti lounasravintolaksi meille hänen museon yhteydessä toimivaa bistroa ja ystävällisesti teki meille pöytävarauksen. Voiko matka enää tämän kätevämmäksi muuttua?
Guggenheim museona ei jättänyt minuun suuren suurta jälkeä. Näin puolen vuoden jälkeen muistan parhaiten pimeän karvakäytävän, jonka läpi käveltiin tietämättä, minne päädymme. Ehkä tällaiset monen aistin teokset minua viehättävät eniten. Ja tietysti se, että teoksella on jonkinlainen vaikutus tunteisiin. En kuitenkaan missään nimessä suosittele jättämään Guggenheimia välistä Bilbaon vierailulla. Siellä kannattaa vierailla aivan ehdottomasti.
Rakennuksena Guggenheim on upea ja sen ympäristö oli rakennettu todella hienosti. Illan tullen leikittely valoilla, musiikilla ja savulla/höyryllä teki tehtävänsä. Olin vakuuttunut.
Guggenheimin bistro - Michelin-tason ruokaa edullisesti
Mutta se ruoka ja viinit. Ei liene yllätys kenellekään, että juuri ne tekivät minuun tälläkin reissulla sen suurimman vaikutuksen. Edellisenä iltana olimme syöneet 19 ruokalaijin Chef's Menun Michelin-ravintola Neruassa, ja museovierailun jälkeen vuorossa oli Josean Alijanin toisen ravintolan, museon bistron, vuoro.
Bistrossa minua ei vakuuttanut pelkästään todella hyvä ruoka, vaan myös vastaanotto, kun tarjoilija katsoi varauskirjasta itse Joseanin tehneen meille varauksen. Vaikutuksen tekeminen jatkui, kun tarjoilija toi pöytäämme puolitoistalitraisen viinipullon terveisenä Michelin-kokilta. Tässä vaiheessa meitä oli lounastamassa kolme, ja kyseessä oli sunnuntain lounas. Ei siis ihme, että tämä minuakin isompi viinipullo sai hilpeyttä aikaan.
Kiitos vaan, Josean!
Hyvä ja laadukas viini sekä henkilökohtainen vastaanotto olivat kuitenkin vain alkusoittoa. Katsokaa vaikka näitä ruokia!! Ja voin kertoa, ne maistuivat satakertaisesti vielä paremmilta kuin näyttävät, jos se ylipäätään on mahdollista. Alku- ja pääruokien jälkeen saimme pannarit jäätelöllä, ja vielä sen jälkeen ihanan lajitelman pieniä makeita palleroita jälkiruokaviinin kera tietysti.
Nämä ruuat on todella tehty tunteella ja ammattitaidolla.
Eikä kattaus suinkaan päättynyt tähän, vaan Josean kutsui meidät vielä lounaan päätteeksi Neruaan kahville. Neruassa meitä odotti keittiön yhteydessä oleva kokin pöytä, kahvit ja teet sekä jälkiruokalajitelma.
Tässä hyvin yksinkertainen kaava, millä minut saa hyvin, hyvin iloiseksi: upeaa ruokaa, erinomaista seuraa, henkilökohtaista palvelua ja iso pullo viiniä :)
Jos siis tahdot Michelin-kokin ruokaa, mutta itse Michelin-ravintolan hinnat tuntuvat liian suurilta, ota ihmeessä suunnaksi Bilbaon Guggenheimin bistro. Et tule pettymään, ja lisäksi myös kukkaro kiittää.
Kolmen ruokalajin menu leivän ja viinilasillisen kera maksaa Guggenheimin bistrossa vain 29,90 euroa. Usko pois, tuo hinta on tuosta kokonaisuudesta erittäin huokea.
PS. Vaikka viinipullo tuntuikin isolta kolmen naisen sunnuntailounaalle, se ei lopulta ollut sitä. Emme suinkaan saaneet tyhjennettyä koko pulloa, mutta paljon pullon pohjalle ei todella jäänyt. Olisiko ollut parin sentin verran, hups ;)
PPS. Bilbao Turismo tarjosi minun museolippuni, bistroon päädyimme Josean Alijan suosituksesta.
PPS. Bilbao Turismo tarjosi minun museolippuni, bistroon päädyimme Josean Alijan suosituksesta.
Pysy matkassa mukana:
Vautsi näyttääpä upealta! Varmasti ihan mahtava kokemus! Bilbao on ehdottomasti paikka missä täytyy käydä, mikäli tuolla suunnalla tulee reissattua.
VastaaPoistaBilbao kyllä kiinnostaa! Ja vaikka itse "äänestin" Helsingin Guggenheimia vastaan, niin ehdottomasti kiinnostaisi käydä siellä mahdollisen Bilbaon reissun yhteydessä. Michelin-ravintolat ei lähtökohtaisesti ole minua varten, mutta tuo mainitsemasi bistro voisi hyvin olla sellainen, missä haluaisin käydä. Hyvä vinkki, kiitos!
VastaaPoistaAika hyvin, että Bilbaonkin kokoisessa kaupungissa olemme päätyneet samaan ravintolaan, tosin tietysti eri aikoina. Tosin tuo museo nyt on sen verran keskeisessä asemassa siellä, että ehkei se niin sattumaa sitten olekaan!
VastaaPoistaRuokamatkat on rakkautta. Voi mitä herkkuja noissa kuvissa onkaan. Haluaisin itsekin päästä herkuttelemaan Michelin-ravintolaan kunnon illallisen viineineen. Ja jos tarjolla olisi noin iso viinipullo, muutama kaverikin olisi hyvä ottaa mukaan.
VastaaPoista